STF Forsvik Vandrarhem

Mer om STF Forsvik Vandrarhem

I sexhundra år har det funnits industrier i Forsvik. Det började med en såg, en hammare och en kvarn, alla drivna med vattnets kraft. Forsviks Bruk där vandrarhemmet ligger bjuder på starka upplevelser av industrihistoria och industrisamhällets kulturarv.

I en av brukets arbetarbostäder ligger idag vandrarhemmet. Efter en varsam renovering med antikvariska metoder har resultatet blivit ett modernt boende i gammaldags miljö med bevarade järnspisar, pärlspont och skurgolv. Vi har 12 stora rum, både enkelrum och dubbelrum. Ett par rum har extrabäddar, eget kök, dusch och toalett. Hyr sängkläder och handduk hos oss så kan du packa lätt.

Under sommarmånaderna är Forsviks Bruk en arena för teater, dans och musik där industrimiljön erbjuder kreativa och uttrycksfulla inramningar.

Incheckning
17-19

Utcheckning
08-10

Ring om du behöver checka in/ut tidigare eller senare.

Under sommaren är receptionen belägen på Kafé Ada på bruksområdet i den gamla mjölnarbostaden! Stänger kl 18.

Frukostbuffé på Kafé Ada mellan kl 8 och 10.00.

Se och göra
Båtar och fartyg i Göta kanals äldsta sluss. Forsviks bruksmuseum. Musik i gamla gjuteriet måndagar sommartid. Hjulångaren Eric Nordevall II. En liten järnväg. Ångmaskiner och Ångbåtar. Njut av den historiska miljön. Karlsborgs fästning med Guldjakten och naturen i Tivedens nationalpark är också populära besöksmål. Flera fina badplatser i närområdet.

Kurser och konferenser
Med trivsamt boende på vandrarhemmet arrangeras kurser och konferenser. Tillgång till lämpliga lokaler för olika arrangemang finns i närheten när inte vandrarhemmets generösa utrymmen räcker till, bland annat konferenslokaler i Forsviks Brukskontor mitt emot vandrarhemmet.

Obligatorisk förbokning mars, april, september, oktober, november.

GRUPPFÖRFRÅGAN

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, skolresa eller kanske ett träningsläger för idrottslaget? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Få prisförslag
Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

Ge mig gärna förslag på liknande STF-anläggningar om det är fullt hos er
Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.