Upplev mer

Vandra

I närheten av Vassbo finns leder att utforska så som Kåres väg eller Vattnets väg till gruvan. Det är gamla leder som har historia kring Falu Gruva. Vill du ta dig lite längre bort finns det väldigt trevliga vandringsleder i Gyllbergen, strax utanför Borlänge. Där hittar du leder som passar både barnfamiljer eller dom mer erfarna vandrarna med flera mil i benen.

Bada

Tycker du om att bada finns en mysig liten badplats med sandstrand och brygga vid vår sjö Lilla Aspan endast 150 meter från boendet.

Fiska

I sjön Lilla Aspan finns det gott om både gäddor och abborre. Lilla Aspan ingår i Aspeboda FVO. Fiskekort köps online via iFiske.se där du även kan hitta info om regler för fiske i sjön.

Golfa

Packa med dig golfbagen och passa på att besöka vår lokala golfbana i Aspeboda som tillhör Falun-Borlänge Golfklubb. Golfbanan ligger endast 3 km från vandrarhemmet och har även en trevlig golfkrog. Och om ni istället åker åt andra hållet från oss så hittar ni Dalsjö Golf, en annan trevlig golfbana bara 4,5 km bort.

Längdskidåkning

Om du vill ha det riktigt bekvämt kan det finnas spår dragna på sjön Lilla Aspan nedanför vandrarhemmet. Annars finns det oftast naturspår i Aspeboda, endast några kilometer från Vassbo. Dessa spår dras alltid ideellt av lokalbor så det är inte alltid säkert att det är draget hela säsongen. Fråga oss gärna om du vill att vi dubbelkollar status på skidspåren.

Runt Falun och Borlänge finns det självklart även större anläggningar för längdskidåkning också. I Falun finns Lugnet där det alltid finns fina spår med både konstsnö och natursnö. Har du tur kan du säkert möta någon ur skidlandslaget som är ute och tränar i Lugnet-spåren.

Ungefär 3 mil utanför Falun hittar du Sörskog, som även kallas Dalarnas Schweiz tack vare den vackra naturen. Sörskog verkar ligga i en helt annan klimatzon än resten av Falu kommun vilket gör att det nästan alltid är stor säkerhet för mycket snö och otroligt fina naturspår.

I vackra Gyllbergen finns det många olika naturspår av olika svårigheter och längder. När man är uppe i Gyllbergen får man nästan känslan av att vara i fjällen fast man bara är några mil utanför Borlänge.

Slalom

Utförsåkning är populärt här i Dalarna och det växer mer och mer för varje år. Ca 35 min med bil från Vassbo ligger Romme Alpin där du hittar en skidanläggning med det mesta du behöver för en heldag i backen med familjen.

Bjursås Skidcenter ligger utanför Falun och är en trevlig skidanläggning som vuxit snabbt dem senaste åren. Det finns även mindre slalombackar i Källviken, endast ungefär 1 mil från Vassbo, om du bara vill få till några åk innan du ska göra någon annan aktivitet. I Källviken finns det även belysta backar som passar utmärkt för härlig kvällsåkning.

Skridskor

Om isen är bra kan du snöra på dig skridskorna och skrida över sjön Lilla Aspan. Var noga med säkerheten och använd både hjälm och isdubbar när du åker på en sjö.

På Runn finns det varje vinter plogade och sopade skridskobanor. Det är otroligt vackert att åka skridskor bland alla öar i vinterskrud. Man får nästan en känsla av att åka skridskor i skärgården tack vare ölivet som finns här. Vill du inte åka skridskor är det lika härligt att ta en solig vinterpromenad längs banorna.

Du kan åka till Ornässtugan som bara ligger 3 km från vandrarhemmet och gå på banor där. Annars kan du åka till Främby Udde eller Roxnäs Udde i Falun för att kliva på någon av banorna. Vid Främby Udde kan du även hyra all skridskoutrustning om du inte har någon själv.

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.