STF Fågelsjö/Gästis Vandrarhem

Mer om STF Fågelsjö/Gästis Vandrarhem

Vandrarhem | Fågelsjö vandrarhem, även kallat Gästis, är ett vandrarhem beläget i natursköna Orsa Finnmark. Vandrarhemmet ligger en kilometer från Fågelsjö Gammelgård Bortom Åa och knappa tre kilometer från vägskälet vid väg E45.

Till vandrarhemmet hör även byns övernattningsrum och sovstugor i anslutning till Bygdegården. Dessa ligger några hundra meter från Vandrarhemmet Gästis och har en något enklare standard utan tillgång till kök samt med toalett och dusch i separat byggnad.

Vandrarhemmet Gästis drivs idag av Fågelsjö Hembygdsförening men byggnaden är inte obekant med denna form av verksamhet. Byggnaden i sig har en lång historia både som gästgiveri men också som diverse/lanthandel där en hel del förändringar ägt rum under årens gång. Rummen har idag renoverats samtidigt som man försökt behålla den äldre
stilen genom hela huset.

I området finns flera olika sevärdheter, bland annat Världsarvet Fågelsjö Gammelgård.
Bortom Åa, där det äldre boningshuset och dess inventarier lämnades år 1910 för det nya ”Amerikahuset” som byggdes på andra sidan gårdsplanen.
Andra upplevelser i närområdet, väl värda att uppleva är Hamra Nationalpark, Börningsbergets skogsmuseum och fantastiskt vackra sjöar och åar som kan upptäckas med båt eller kanot som hyrs ut vid Världsarvsgården.

Incheckning

Incheckning görs genom själv-incheckning och kan ske efter 17.00 om inte annat avtalats.

Utcheckning sker innan 11.00. Nycklarna finner ni vid ankomst i en postlåda på vandrarhemmets högra gavel eller på Bygdegårdens högra gavel vid bokning av stugor och övernattningsrum. Vi nås på angivna telefonnummer om det skulle finnas frågor. Under sommarhalvåret så finns vi tillgängliga dagligen nere vid Världsarvsgården i butiken.

Som gäst hos oss vill vi att du ska känna dig som hemma. Att du som vår gäst ska använda hela huset och laga mat i köket, se på film i soffan, njuta av kvällen på verandan och leka i trädgården. Hos oss finns en badbrygga nere vid världsarvsgården. Varje årstid har sin charm, och vi har öppet året runt.

Städning av rummet.

Vid avresa ingår alltid men vi uppskattar om ni drar ur lakan och tar ut soporna vi avfärd. Ni har tillgång till kök och kan laga er egen mat. Vill ni köpa frukost under sommarsäsongen så är caféet på Världsarvsgården öppet mellan 10-17. Närmaste matbutik finns 3 mil bort i Los eller 3.5 mil bort i Sveg.

Husdjur
Vid önskan att boka ett husdjurstillåtet rum ber vi er vänligen kolla om ett husdjurstillåtet rum finns tillgängligt vid genomförande av bokning. Om så inte är fallet ber vi er att vända er direkt till oss för att via telefon eller mejl se tillgängligheten på ett sådant boende.
Det är inte tillåtet att ha med husdjur i andra rum än det som är tillägnat detta. Våra sovstugor och övernattningsrum är öppna för husdjur och är ett alternativ när husdjursrummet på vandrarhemmet Gästis är bokat.

Varmt välkomna till natursköna Orsa Finnmark!
Vi önskar er en trevlig vistelse hos oss!

GRUPPFÖRFRÅGAN

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, skolresa eller kanske ett träningsläger för idrottslaget? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Få prisförslag

    Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

    Stäng

    Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

    Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.