STF Bråtadal Vandrarhem

I Åkulla bokskogar med närhet till vandring och paddling

Flexibla bokningsvillkor Läs mer

Om boendet

Välkommen till Bråtadal vid Åkulla bokskogar i Halland. En tidigare barnkoloni vid grusvägens slut, omgiven av rogivande skog och med den glittrande sjön på kort gångavstånd. En plats för dig som söker lugnet i ett enkelt boende i genuin miljö.
Läs mer
Bråtadal vandrarhem ligger i inre Halland i gränslandet mellan Åkulla bokskogar och Ätradalen, 10 km från Ullared. Här är livet enkelt och naturligt. Njut av tystnad och mörker om kvällen, känn doften av skog och ibland också nybakat bröd. Vår fina bad- och fiskesjö Björkasjö liksom bokskogen inpå knuten ger goda möjligheter till fina naturupplevelser. Här finns ingen lyx eller dyr design, men en genuin atmosfär med tidstypiska möbler och unik charm.

Vandrarhemmet är varsamt renoverat och rummen är mysiga med bekväma resårsängar och i flerbäddsrummen även våningssängar. Duschar och toaletter finns i korridoren och i jordhuset, som är en tillbyggnad med ekologiska toaletter. Sovrummen ligger på andra våning utan hiss, vänligen kontakta oss innan du gör din bokning, om detta skulle kunna vara ett problem. Vi har ett stort och fräscht gästkök, med den mesta utrustningen man kan tänkas behöva.

Området Åkulla bokskogar består av många sjöar, naturreservat och vandringsleder av varierande längd och svårighet, som länkas samman via ett drygt 65 km långt stigsystem. Värda att nämna är bland annat Bockstenstigen, där man kan besöka Bockstensmannens fyndplats, eller Hallandsleden som passerar i utkanten av området.

Sommartid serverar vi frukostbuffé och öppnar ett mysigt sommarcafé med hembakat, på ekologiska och närproducerade råvaror. Det finns också möjlighet att titta på konst och hantverk eller hyra utrustning såsom kanot, cykel eller fladdermusdetektor.

Receptionen är under juli-aug öppen kl 8-10 + 17-20 och incheckning är från kl 17. Övriga året ber vi dig kontakta oss i god tid före ankomst för överenskommelse om incheckningstid.

Vår service

 • Självhushållskök

  Fullt utrustat kök där du kan tillaga din mat själv. Köket är gemensamt för alla gäster.

 • Butik

  Proviant och/eller friluftsutrustning finns till försäljning. Sortiment varierar.

 • Bastu

  Bastu finns.

 • Frukost

  Frukost ingår i rumspriset eller finns att köpa mot tillägg. Öppettider/utbud kan variera utifrån säsong.

 • Familjerum

  Rum med minst 4 bäddar i samma rum.

 • Tillgänglighetsvänligt

  Boendet är tillgänglighetsvänligt och vill gärna tillgodose dina behov som gäst. Av olika skäl kan de dock inte uppfylla exakt alla STFs kriterier för tillgänglighetsanpassning. Om du är intresserad av att komma hit rekommenderar vi dig att ta kontakt innan bokning och fråga vilka möjligheter boendet kan erbjuda. I många fall kan de hjälpa till, trots att de inte har den fulla tillgänglighetsanpassningen.

 • Kaféservering

  Enklare mat-och caféservering.

 • Cykeluthyrning

  Cykel finns att hyra.

 • Kanotuthyrning

  Kanot finns att hyra.

 • <1 km till markerad vandringsled

  Närmare än 1 km till markerad vandringsled.

 • <1 km till badplats

  Närmare än 1 km till badplats.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka. Från 300 kr

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Svartrå 227
  31161 Ullared

  Hitta till boendet
  Med tåg & buss
  Ta tåg till Falkenberg eller Varberg, sedan buss till Ullared. Från Ullared kan man bli upphämtat av personalen på STF Bråtadal. Kontakta vandrarhemmet i förväg.

  Med bil
  Från Varberg:
  Kör väg 153 mot Ullared. Efter ca 20 km, direkt efter skylten ”Falkenbergs kommun”, sväng höger mot Svartrå. Följ vandrarhemsskyltar som finns i alla korsningar.

  Från Falkenberg:
  Kör väg 154 mot Ullared. Efter ca 22 km, sväng vänster i Köinge och följ vandrarhemsskyltar som finns i alla korsningar.

  Från Ullared:
  Kör väg 153 mot Varberg. När ni just lämnat Ullared, sväng vänster i rondellen mot Svartrå. Följ vandrarhemsskyltar som finns i varje korsning.

  GPS-koordinater:

  N57.094671°, E12.611232°

  Kontakt:

  +46 70367 49 22 info@bratadal.se

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 17:00
  Utcheckning (senast): 11:00

  Öppettider

  2023:
  1 januari – 31 december

  Öppettider reception

  Receptionen är öppen kl 8-10 + 17-20 juli-aug. övrig tid enligt överenskommelse.

  Antal rum

  11

  Antal bäddar

  26-50

  Följ STF Bråtadal Vandrarhem

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  Stäng

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.