Hållbarhet

Vi tycker att livet bör vara i balans för att man ska kunna uppleva harmoni. Då vi ligger mitt i ett naturreservat är respekten för det levande men också det som komma skall, helt central för oss. Vi vill känna att vi överlämnar ett gott arv till kommande generationer.

Restaurangen använder sig av ekologiska och närproducerade råvaror från den egna trädgården och kött från den egna gården eller från vilt som skjutits i de omkringliggande skogarna. Vi källsorterar och jobbar aktivt för att minimera matsvinnet och det tvätteri vi anlitar är Svanen-märkt, så även de städprodukter vi själva använder oss av.

Flera av byggnaderna här är kulturminnesmärkta och renovering och underhåll sker alltid med den största respekt för de historiska värdena och med naturliga materialval så långt som möjlig. Den egna slottsparken med dess odlingar är helt ekologisk och här odlar vi nu som förr olika slags grönsaker, rotfrukter, kryddväxter och frukt och bär som sen hamnar i ditt frukostpaket eller på din lunchtallrik i restaurangen.

Vi vill att våra gäster ska ges möjligheten att uppleva den svenska naturen och kulturen på ett stillsamt sätt och förmedla en kunskap om den närmiljö vi verkar i och vi hoppas att ni ska åka härifrån med en lite lägre puls än den ni hade vid ankomsten och med ett fint minne på näthinnan.

Se tillgänglighet och boka. Från 440 kr

Sök & boka

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.