Mer om boendet

Våra rum

STF Blåhammaren Fjällstation har 64 bäddar. De är fördelade i två hus; huvudbyggnad och annex. I annexet finns ett självhushållskök, en toalett, ett torkrum samt förvaring för packning och skidor. I huvudbyggnaden hittar du restaurang med 75 sittplatser samt samlingsrum utanför reception med cirka 20 sittplatser. Här finns två toaletter, en bastu, omklädningsrum och duschar (fördelat på dam/herr) samt ett torkrum. Utanför annexet hittar du våra 4 utedass.

Bäddar i huvudbyggnaden

I anslutning till reception och samlingsrum finns ett 6-bäddsrum utan handfat. I gästkorridoren finns fyra 4-bäddsrum och sex stycken 2-bäddsrum. Alla de rummen har handfat och våningssäng. Sängkläder ingår inte utan vi rekommenderar att du tar med eget reselakan för att spara på miljö och transporter. Rummet städar du själv eller betalar för att få städat.

Bäddar i annex

I vårt annex finns ett 8-bäddsrum och ett 12-bäddsrum i anslutning till självhushållskök och toalett. Har du med dig din hund erbjuder vi tre olika rum för dig och din pälskling; ett 4-bäddsrum samt två 2-bäddsrum. Dessa rum har lägre standard än de i huvudbyggnaden. Inga handfat men egen ingång. Alla rum har våningssäng men sängkläder ingår inte utan vi rekommenderar att du tar med eget reselakan för att spara på miljö  och transporter. Städ ingår inte utan du städar själv alternativt betalar en avgift för att få det städat.

Tälta hos oss

På Blåhammaren finns gott om plats för dig som vill tälta. Tält sätts upp minst 100 m från närmaste byggnad. Mot en mindre serviceavgift får du nyttja stationens alla faciliteter. Serviceavgift betalas på plats och är 200 kr/dygn som medlem (300 kr icke medlem). Barn 6-15 år betalar halva priset (0-5 år gratis). Tältplats behöver inte bokas men kom ihåg att förboka måltider om du vill äta på fjällstationen. Vilket du kan göra tidigast 7 dagar före ankomst via bokningen@stfturist.se. Ange namn, datum och antal samt eventuell specialkost. Kommer du upp över dagen och vill äta medhavt fika kan du göra det i vårt självhushåll. Då betalar du dagavgift, 50 kronor.

Kök och bastu ingår i serviceavgiften och får nyttjas 09.00-17.30 (lokala avvikelser på exakt tid kan förekomma)

Se tillgänglighet och boka. Från 400 kr

Sök & boka

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.