Mer om boendet

På Bergudden bor du i några av de tidigare fyrvaktarbostäderna, avskilt med utsikt över havet och Norra kvarken. Här får enkelheten styra, lyx i sitt eget slag. På Bergudden finns varken dusch eller rinnande vatten. För att tvätta sig gäller bad i havet, eller som förr, med tvättfat och kanna. För toalettbestyr är det hemlighuset (utedass) som gäller.

Boendet består av två separata lägenheter, den norra och den södra, båda i samma hus men med separata ingångar. I respektive lägenhet finns totalt 10 bäddar fördelat mellan rummen. Varje lägenhet har ett litet tvättrum för personlig hygien, eget kök samt ett tillhörande utedass.

Observera att bostäderna inte hyrs ut som enheter, utan du hyr ett eller flera rum i respektive bostad, och att kök, utedass och tvättrum är gemensamma.

Är ni ett större sällskap går det även bra att boka en separat bostad alternativt hela Bergudden om ni önskar ha huset för er själva. Totalt finns 20 sängplatser att tillgå. Under sommarhalvåret finns Berguddens vind, belägen i den södra bostaden, tillgänglig för våra gäster. Vinden är oinredd och är en perfekt plats för yoga, retreats eller som mindre samlingslokal. En kreativ plats värd att nyttjas. Prata med oss om vinden skulle kunna var något för dig, ditt sällskap eller din verksamhet.

Vårt läge innebär även speciella förutsättningar för dig som gäst. Vi ber dig därför ta dig tid att läsa igenom dessa så att du bär med dig rätt förväntan när du bokar hos oss!

Vatten och dass

Disk- och tvättvatten tas från havet eller från brunn på bakgården. Vattnet i brunnen är tjänligt men har viss bismak. Det går bra att använda till matlagning. Kommunalt dricksvatten levereras i dunkar av oss och finns i köken. I köket finns även hinkar markerade för rent och smutsigt vatten (slask). Slaskvattnet slängs sedan på angiven plats.

Bergudden saknar vattentoalett, vi har hemlighus med separett-system! (Torrdass). Vardera bostad har ett eget dass.

Sängkläder

Vatten är periodvis en bristvara på Holmön, framför allt på sommaren vilket gör det svårt för oss att ta hand om större mängder tvätt. Vi därför uppskattar om våra gäster tar med sig egna sängkläder. För dig som vill, går det dock givetvis att hyra på plats.

Städ

Som gäst vid Bergudden förväntas du även att städa ditt boende efter dig. Tydliga instruktioner finns på plats och varje bostad är utrustad med lämplig städutrustning. Städningen ska vara gjord senast klockan 11 på avresedagen. Utebliven städning debiteras.

Uppkoppling och Wifi

Wifi finns inte. Men skulle det krisa finns 4G-täckning på större delen av ön, inklusive Bergudden.

Ankomst och avresa

Våra hålltider är dessa: tillgång till rummet tidigast klockan 13.00 på ankomstdagen och städat och lämnat senast klockan 11.00 på avresedagen. Tiderna gäller under högsäsong, v. 25-32. Övrig säsong är mer flexibelt och går att anpassa efter färjetidtabellen.

Önskar ni lämna grejor på Bergudden före eller efter er vistelse så går det att ordna. Prata med oss på plats så löser vi det.

Självhushåll

Köken är allmänt utrymme och delas mellan boende gäster. Köken är utrustade med kyl och frys, kaffebryggare och kokplattor (induktion) för enklare matlagning. Tyvärr finns ingen ugn, men grill finns att låna förutsatt att eldningsförbud inte råder.

Stöd gärna Holmöns lokala lanthandel och planera era inköp på affären, där finns det mesta ni kan tänkas behöva inför er vistelse på ön. Det går även att förbeställa varor för upphämtning vid ankomst. Dessutom stödjer du vår lokala lanthandel, en nödvändig och viktig aktör för ett levande skärgårdsliv.  Holmöns Lanthandel ligger i Byviken, ett stenkast från färjeläget. Öppet varje dag året runt. Se aktuella öppettider på deras hemsida eller i sociala medier ( Holmöns Lanthandel).

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.