Hållbarhet

På Baggå Skola BnB gör vi vårt bästa för att leva ett enkelt liv och utnyttja närområdet så gott som möjligt. Vi är noga med att inte köpa för mycket nytt utan fokuserar i stället på begagnat och återvunnet. Vi genererar en mycket liten mängd med avfall varje vecka tack vare två komposthögar och fokuserad källsortering, både i gästköket och restaurangköket.

Vi värmer byggnaden med bergvärme och använder enbart grön el. Dessutom så har vi installerat solpaneler på vårt tak – Baggå Skola Café & BnB är en grön elproducent.

För några år sedan så öppnade vi vår återbruksbutik i ladan och bad fem hantverkare och konstnärer att bidra med produkter. Sedan dess har produktionen och försäljningen fortsatt och vi hör ofta att våra gäster känner sig inspirerade och hoppfulla när de besökt butiken. Vill man ladda sin elbil så finns eluttag vid parkeringen.

Vi tittar även på vilken roll vi spelar inom området social hållbarhet och håller öppet för vår omgivning långt efter sommargästerna lämnat oss. Många väljer att anlita oss som festarrangör eller mötesplats – ordet sprids och vi trivs med den varierande rollen vi tar i samhället.

Se tillgänglighet och boka. Från 475 kr

Sök & boka

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.