Mer om boendet

Vårt Bed and Breakfast ryms i den historiska byggnaden ”Sion på Tjôllobackôn”. Namnet tror man kommer av att det växte Tjôllotoppor (Mosippa) på kullen runt huset. Äldsta delen av huset var skola under mitten av 1800-talet. Huset byggdes på av Anders Larsson i början av 1900-talet med en stor kyrksal som användes av Pingstförsamlingen och gick under namnet ”Sion”. Portarna till församlingslokalen sitter fortfarande kvar. Vi köpte huset 2007 och har renoverat och inrett det i smakfull traditionell design sedan dess. Huset ligger centralt i den historiska byn och har milsvid utsikt över sjön Siljan.

Rummen är personligt inredda med gammaldags charm såsom rustika möbler och daladekorationer. Rummen är ljusa och har en genuin dala-känsla. Vår matsal rymmer 24 sittande gäster och intill matsalen ligger vår inbyggda altan med plats för lika många. Ovanför altanen finner ni den stora öppna terrassen. I dessa ”rum” njuter våra gäster av sin frukost eller så kommer man hit för lugnet, en god bok och för att njuta av den vidsträckta utsikten över Siljan. För de gäster som önskar laga egna måltider så finns också ett gästkök för tillagning av frukost, lunch eller middag.

De flesta av våra gäster väljer dock att äta vår uppskattade frukost där vi dukar upp lokalproducerade specialiteter och nybakt bröd så som ”tuttul”, fruktlimpa eller varma frallor från vårt eget bageri. Vi har korvar och charkprodukter från våra lokala producenter och värnar om småskalighet och närproducerat.

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.