Upplev mer

Boendets huvudsida: STF Aurora Mountain Lodge

Hitta ditt arktiska äventyr. Vi erbjuder äventyr hela året om. Gör en vandring och upplev midnattssolen under sommaren eller norrskenet under vintern. Följ med oss på ett unikt äventyr!

Sauna och spa

Koppla av i vår jacuzzi och bastu. Upplev en magisk kväll i den varma jacuzzin, kanske med norrskenet dansande på himlen. Efter en dag av äventyr erbjuder vår bastu och relaxavdelning den perfekta avkopplingen och förberedelsen för kommande dag.

Husky Camp

Om du är en djurälskare, så har du kommit till rätt ställe. Aurora Mountain Lodge är hem för mer än 50 huskies. Här får du träffa våra hårt arbetande hundar. Hjälp till i Husky Camp och lära känna ditt hundteam innan du går ut på spåret. Valparna är alltid pigga på en kram och lite bus.

Husky turer

Gå från 200 decibel till nästan tystnad. Glid fram genom ett tyst vinterunderland där allt du hör är dina hundars andetag.

Vi blev förälskade i hundspann för många år sedan. Det finns inget som att köra ditt eget hundspannslag. Med två fötter på släden och höga tallar rusande förbi, bevittna styrkan hos huskies som gör vad de gör bäst. Kom på en halv- eller heldagstur. Om du, som vi, blir förälskad i hundspann kan du följa med på en flerdagstur. Oavsett om du är på släden några timmar eller några dagar kommer det att bli en upplevelse du aldrig kommer att glömma.

Aktiviteter under sommar och höst

Sommaräventyret tar aldrig slut under midnattssolen. Midnattssolen gör att dagarna blir långa och erbjuder tid för upplevelser, aktiviteter och avslappning. Vandra eller upptäck våra mountainbike leder. Vi har flera vandringsleder utmärkta på GPS. Bada i några av våra sjöar eller ta ett äventyrligt dopp i älven, fånga din egen fisk som kocken sedan kan tillaga till middag!

På hösten kan du följa med oss på bärplockning eller på jakt efter något annat som naturens skafferi har att erbjuda. Varje årstid är speciell i Norrbotten!

Vinteraktiviteter

När temperaturen sjunker stiger äventyret! Vintern i Lappland är magisk bortom fantasin. Följ med oss en dag på husky spåret. Spänn på dig skidor eller snöskor och utforska skogen. Njut av det snötäckta landskapet under pastellhimlen. Besök lokalbefolkningen och lär dig mer om Lapplands kultur. När dagarna är korta är chansen större att upptäcka norrskenet.

Aktiviteter för de aktiva

Ta en längdskidlektion och utforska på egen hand, eller gå med på en längdåkningstur. Cykla ut på leden eller genom byn. Njut av naturen på Lapplands sätt.

Kultur och tradition

Vi vill att du ska älska Lappland lika mycket som vi gör och vi har ett fantastiskt utbud av aktiviteter så att du kan uppleva livet i Arktis.

Besök Mangigården och lär dig mer om samisk kultur och renskötsel. På hösten, åk till skogen med oss så lär vi dig om ätbara växter i den svenska vildmarken. Ta en hantverkskurs och ta hem en handgjord bit Lappland. Idka isfiske på sjöarna och få med dig din middag hem.

Norrskensturer

Kom och besök oss mellan oktober och april, några av världens bästa norrsken! Svenska Lappland är en av de bästa platserna i världen att upptäcka det magiska norrskenet. Så snart solen går ned finns det en chans att se det!

Se tillgänglighet och boka. Från 425 kr

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.