Hållbarhet

Boendets huvudsida: STF Aurora Mountain Lodge

Logistik och beläggningsgrad

Vi har arbetat från dag ett med en optimerad logistik för att minska klimatpåverkan. Vi har samlat ankommande resenärer vid samma ankomsttider och minskat antalet transporter. Nu har vi tagit steget ännu längre genom att flyga in gäster med charter för att då minska start och landningstillfällen, samt kunna ha inflytande på vilka flygbolag vi samarbetar med. 2019 var vi första svenska företag som landade charter i Kiruna med Biofuel som bränsle. Vi arbetar målinriktat för att belägga hotellen, och på så vis även flygen, till 100%. Året innan pandemin kom var vi uppe i 93% utslaget på alla tre anläggningar.  Denna del är vårt sätt att påverka på en global nivå. Med vår nya satsning kommer vi närmare målet att kunna använda närmsta lokala flygplats. På så vis minskar vi sträckan som våra gäster färdas i buss och kan till och med samköra mellan vissa av anläggningarna.

Lokaler och energiförbrukning

Det är lätt att tro att ett större mer komfortabelt hotell har större klimatpåverkan än ett mindre enklare. Men så är inte nödvändigtvis fallet. Det som i stället avgör är hur stora ytor det är och hur de disponeras. Hur fastigheten är konstruerad och hur den uppvärms. Mot bakgrund av detta har i aktivt valt att ha små gästrum, väl använda gemensamma ytor och noggranna val när det gäller uppvärmning, vatten och avlopp. Våra anläggningar drivs med värmepumpar som uppvärmningssystem som tex. bergvärme eller sjövärme.

Fordon

Vi använder är av senaste modeller för att ha nya motortekniken i både skotrar och bilar. Vi har valt 4-takts, motorer med ECO driving funktion för mindre motorstyrka och lägre utsläpp, tillverkade i Lappland Rovaniemi ca 300 km från oss.

Inköpslogistik

”Låt även råvaror och material åka kollektivt ” Detta är en oerhört viktig del att hitta leverantörer i alla led som också har samma krav på minimal klimatpåverkan.  Några exempel är hundfoder som vi köper från svensk producent med endast svenska råvaror och kortare transporter, endast majs är importerat men Eco stämplat, Bozita robur från Vårgårda.

Återvinning

På alla våra anläggningar så sorterar vi och återvinner. Vi har ett avtal med ett lokalt företag som placerat en återvinningsstation på varje anläggning för att enkelt kunna sortera och kunna ta hand om avfall såsom plast, metall, glas, wellpapp etc.

Se tillgänglighet och boka. Från 425 kr

Sök & boka

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.