Mer om boendet

Boendets huvudsida: STF Arthotel Tornedalen

Arthotel Tornedalen består av omsorgsfullt renoverade gamla hus. Vart och ett bär namnet på familjen som en gång i tiden byggde det och gjorde det till sitt hem. Alla hus är inredda med skandinavisk design, hantverk och samtida konst. Varje föremål har en historia att berätta, det nya och det gamla. Alla har bekvämligheter som eget badrum med dusch, hårtork och badrock. Konst och design finns också närvarande överallt, från rummen till matsalen, biblioteket, loungen, lobbyn och utomhus.

Som gäst i Hus Wennberg har du alltid frukost och tillgång till bastu/sauna i logipriset. Därutöver kan du välja till hel- eller halvpension samt en rad andra aktiviteter. I Hus Tolonen, Hus Kristina och Hus Anundi finns fullt utrustade kök för självhushåll. Givetvis kan du köpa till såväl frukost som hel eller halvpension även när du bor i dessa.

Hus Wennberg

Huvudbyggnad på Arthotel, bekväm och rymlig att samlas i, mötesplats för samtal och umgänge. På bottenvåning finns matsal med plats för tolv personer. Sittrum med bar. Gästtoalett

Bibliotek, böcker främst om konst, arkitektur, lokal historia och annat.

Konferens och möteslokal i biblioteket för grupper om högst tio personer. Toppmodern teknik. Smart TV/Apple TV, Wi-Fi, Bose surroundhögtalare ansluten till Bluetooth.

På ovanvåningen två dubbelrum (sängstorlek 200x 90 cm) och två enkelrum (sängstorlek 200×120 cm) Varje rum har egen dusch/toalett. Badrock, hårtork, miljövänliga hår och kroppsprodukter. Sänglinne i percale av Mille Notti. SAUNA utomhus mittemot huset Tolonen.

Hus Tolonen

Ett bekvämt och rymligt alternativ för ensamresande, par, familjer eller grupper av vänner. Öppen planlösning. Fullt utrustat kök för självhushåll.  Tvättmaskin och torktumlare.  Matsal och vardagsrum med öppen spis. Toalett och dusch. Wi-Fi, högtalare (bärbar) ansluten till Bluetooth.

Max sex personer. En trappa upp två separata bäddrum (sängstorlek 200x 90 cm) och två extra sängar (sängstorlek 2x 90 cm) i biblioteket/korridoren mellan de två sovrummen. Hårtork, miljövänliga hår och kroppsprodukter. Sänglinne percale av Mille Notti.  SAUNA utomhus, en klassisk vedeldad torndalsbastu.  Grillplats och utemöbler.

Veckouthyrning eller enstaka nätter, dock minimum två.

Hus Kristina

Upp i backen från Wennberg med storslagen utsikt över Torneälv mot Finland. Kristina har öppen planlösning med fönster från golv till tak, 55 kvadratmeter. Ett hus för två, varför inte ett smekmånadspar. Öppen spis.  Två enkelsängar, storlek 200×110.  Sänglinne i percale av Mille Notti.  Dusch/toalett rum med tvättmaskin/torktumlare. Badrock, hårtork, miljövänligt hår och kroppsprodukter.  Sittrum med soffa och fåtölj. Mobilt Wi-Fi. Kök, utrustat för självhushåll, matplats.  SAUNA utomhus med relaxrum och öppen spis.

Veckouthyrning eller enstaka nätter, dock minimum två.

Hus Anundi

Det ultimata gömstället när sekretess, tystnad och ensamhet spelar roll. Två våningar med källarplan cirka 170 kvadratmeter. Ett bekvämt och rymligt alternativ för ensamresande, par, familjer eller grupper av vänner precis som huset Tolonen. Anundi ligger i den norra delen av byn, tre km från de andra husen på Arthotel. Stor entréplan/hall med braskamin och soffa.  Fullt utrustat kök med matbord. Vardagsrum med fåtöljer och dagbädd, kan användas som extrabädd. Mobilt Wi-Fi på begäran. En trappa upp två sovrum med två bäddar i respektive i storlek 200 x 90 cm. Två bäddar i hallen med sängstorlek 200 x 110 cm. Sänglinne av percale från Mille Notti. I källarplanet finns badrum med toalett och dusch. Hårtork, miljövänligt hår och kroppsprodukter SAUNA med relax och gymfaciliteter. Separat rum med tvätt och utgång mot gården.

Veckouthyrning eller enstaka nätter, dock minimum två.

Utsiktstorn i skogen

För att fullborda drömmen om naturens skönhet har vi byggt ett utsiktstorn i skogen. Varva ner bland trädtopparna. Ett privat läger 1,5 km från huset Kristina. Här kan man tillbringa dagar och nätter, aktiviteten är endast tillgänglig för Arthotels gäster. Tre våningar högt. Britsar att sova på med renskinn som underlag och varma sovsäckar att krypa in i. Braskamin inne och lägereld utomhus. Utedass för bekvämligheten. Krypa in i en skön varm sovsäck. Aktivitet inkluderar all utrustning.

Se tillgänglighet och boka. Från 1600 kr

Sök & boka

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.