STF Arctic River Lodge

Makalöst vacker plats att uppleva Lappland på

Flexibla bokningsvillkor Läs mer

Om boendet

Artic River Lodge ligger i Tärendö, 80 km norr om polcirkeln. Omgivet av älvar och känt för sitt vackra läge är detta platsen att uppleva det bästa av Lappland.
Läs mer
Välkommen till vår del av paradiset! Tallhedar, sjöar och älvar skapar en unik vildmark. Låt oss visa vad som gör vår del av Norrbotten så magisk och speciell.

Artic River Lodge ligger i Tärendö, 80 km norr om polcirkeln. Det är känt för sitt vackra läge omgivet av älvar. Lodgen har alla faciliteter du behöver för att njuta av det bästa Lappland har att erbjuda. Arctic River Lodge erbjuder en mer lyxig men ändå avslappnad miljö för dem som letar efter något lite mer extra på sin semester. Trevliga mysiga rum, en avslappnad lounge med öppen spis och en stor bastu och relaxavdelning inne i byggnaden. Bredvid hotellet har vi en nybyggd husky kennel med över 80 hundar.

I restaurangen kan du avnjuta mat tillagade med lokala råvaror och vin från vår egen vinkällare. Våra guider erbjuder många spännande aktiviteter. Följ med på några fantastiska äventyr i ett underbart landskap året runt. Vi vill att varje gäst ska få en unik upplevelse och ett minne för livet. Hjärtat i verksamheten, förutom vår fina personal och unika natur, har alltid varit våra älskade hundar.

Vi erbjuder äventyr året om. Hyr en sup-board eller kajak på sommaren eller följ med på en hundspannstur längs samma älv på vintern. Gör en vandring och upplev midnattssolen under sommaren eller norrskenet under vintern.

Vi välkomnar dock förbokade grupper hela året, så kontakta oss gärna för offert och bokning. Det går bra att använda Gruppförfrågan här intill.

Följ med oss på ett unikt äventyr i norra Sverige vildmark. Kom som en gäst – åk som en vän.

Johan & Sara Väisänen

Vår service

 • Restaurang

  Restaurang finns. Öppettider kan variera utifrån säsong.

 • Butik

  Proviant och/eller friluftsutrustning finns till försäljning. Sortiment varierar.

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

 • Bastu

  Bastu finns.

 • Wifi

  Wifi i allmänna lokaler och/eller på rummet.

 • Frukost

  Frukost ingår i rumspriset eller finns att köpa mot tillägg. Öppettider/utbud kan variera utifrån säsong.

 • Cykelförvaring

  Möjlighet till cykelförvaring finns.

 • Parkering

  Bilparkering finns i anslutning till boendet, avgift kan tillkomma.

 • <1 km till längdspår

  Närmare än 1 km till längdspår.

 • <1 km till badplats

  Närmare än 1 km till badplats.

 • Grupper

  Boendet har möjlighet att ta emot grupper om minst 10 personer.

 • Konferens

  Boendet har möjlighet att arrangera möten / konferens.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, skolresa eller kanske ett träningsläger för idrottslaget? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka. Från 425 kr

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Niemenrova 43
  984 93 Tärendö

  Hitta till boendet
  Tåg:
  Tåg till Kiruna. Hyr sedan en bil. En del busslinjer finns, sök på Länstrafiken för att hitta bästa avgång för linje Kiruna-Pajala. Transfer från Anttis krävs (kontakta Arctic River Lodge för bokning).

  Egen bil:
  Vi finns vid väg 394. Kommer du norrifrån från tex Kiruna kör du söderut, i Svappavaara svänger du mot Pajala, följ skyltning mot Pajala. I Anttis svänger du av mot Tärendö. Körtid ca 2h.

  Kommer du söderifrån, från tex. Luleå, kör mot Haparanda, sväng av i Töre på väg E10. I Överkalix följ skyltning mot Tärendö/Pajala. Körtid ca 3h.

  Flyg:
  Enklast är att flyga till Kiruna Airport. Hyr sedan en bil. En del busslinjer finns, sök på Länstrafiken för att hitta bästa avgång för linje Kiruna- Pajala. Transfer från Anttis krävs (kontakta Arctic River Lodge för bokning).

  GPS-koordinater:

  N67.177746°, E22.666683°

  Kontakt:

  +46 978690800 info@explorethenorth.se

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 14:00
  Utcheckning (senast): 11:00

  Öppettider

  2023:
  1 september – 31 oktober

  Öppettider reception

  08.00-21.00 (avvikelser kan förekomma)

  Antal bäddar

  26-50

  Följ STF Arctic River Lodge

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  Stäng

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.