Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Arctic River Lodge

Makalöst vacker plats att uppleva Lappland på

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

Artic River Lodge ligger i Tärendö, 80 km norr om polcirkeln. Omgivet av älvar och känt för sitt vackra läge är detta platsen att uppleva det bästa av Lappland.
Läs mer
Välkommen till vår del av paradiset! Tallhedar, sjöar och älvar skapar en unik vildmark. Låt oss visa vad som gör vår del av Norrbotten så magisk och speciell.

Artic River Lodge ligger i Tärendö, 80 km norr om polcirkeln. Det är känt för sitt vackra läge omgivet av älvar. Lodgen har alla faciliteter du behöver för att njuta av det bästa Lappland har att erbjuda. Arctic River Lodge erbjuder en mer lyxig men ändå avslappnad miljö för dem som letar efter något lite mer extra på sin semester. Trevliga mysiga rum, en avslappnad lounge med öppen spis och en stor bastu och relaxavdelning inne i byggnaden. Bredvid hotellet har vi en nybyggd husky kennel med över 80 hundar.

I restaurangen kan du avnjuta mat tillagade med lokala råvaror och vin från vår egen vinkällare. Våra guider erbjuder många spännande aktiviteter. Följ med på några fantastiska äventyr i ett underbart landskap året runt. Vi vill att varje gäst ska få en unik upplevelse och ett minne för livet. Hjärtat i verksamheten, förutom vår fina personal och unika natur, har alltid varit våra älskade hundar.

Vi erbjuder äventyr året om. Hyr en sup-board eller kajak på sommaren eller följ med på en hundspannstur längs samma älv på vintern. Gör en vandring och upplev midnattssolen under sommaren eller norrskenet under vintern.

Vi välkomnar dock förbokade grupper hela året, så kontakta oss gärna för offert och bokning. Det går bra att använda Gruppförfrågan här intill.

Följ med oss på ett unikt äventyr i norra Sverige vildmark. Kom som en gäst – åk som en vän.

Johan & Sara Väisänen

Vår service

 • Restaurang

  Restaurang finns. Öppettider kan variera utifrån säsong.

 • Butik

  Proviant och i vissa fall friluftsutrustning finns till försäljning. Sortiment varierar.

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

 • Bastu

  Bastu finns.

 • Wifi

  Wifi i allmänna lokaler och/eller på rummet.

 • Cykelförvaring

  Möjlighet till cykelförvaring finns.

 • Parkering

  Bilparkering finns i anslutning till boendet, avgift kan tillkomma.

 • Frukost

  Frukost ingår i rumspriset eller finns att köpa mot tillägg. Öppettider/utbud kan variera utifrån säsong.

 • <1 km till längdspår

  Närmare än 1 km till längdspår.

 • <1 km till badplats

  Närmare än 1 km till badplats.

 • Grupper

  Boendet har möjlighet att ta emot grupper om minst 10 personer.

 • Konferens

  Boendet har möjlighet att arrangera möten / konferens.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Specificera gärna vilken typ av arrangemang:
  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka.

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Niemenrova 43
  984 93 Tärendö

  Hitta till boendet
  Tåg:
  Tåg till Kiruna. Hyr sedan en bil. En del busslinjer finns, sök på Länstrafiken för att hitta bästa avgång för linje Kiruna-Pajala. Transfer från Anttis krävs (kontakta Arctic River Lodge för bokning).

  Egen bil:
  Vi finns vid väg 394. Kommer du norrifrån från tex Kiruna kör du söderut, i Svappavaara svänger du mot Pajala, följ skyltning mot Pajala. I Anttis svänger du av mot Tärendö. Körtid ca 2h.

  Kommer du söderifrån, från tex. Luleå, kör mot Haparanda, sväng av i Töre på väg E10. I Överkalix följ skyltning mot Tärendö/Pajala. Körtid ca 3h.

  Flyg:
  Enklast är att flyga till Kiruna Airport. Hyr sedan en bil. En del busslinjer finns, sök på Länstrafiken för att hitta bästa avgång för linje Kiruna- Pajala. Transfer från Anttis krävs (kontakta Arctic River Lodge för bokning).

  GPS-koordinater:

  N67.177746°, E22.666683°

  Kontakt:

  +46 978690800 info@explorethenorth.se

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 14:00
  Utcheckning (senast): 11:00

  Öppettider reception

  08.00-21.00 (avvikelser kan förekomma)

  Antal bäddar

  26-50

  Följ STF Arctic River Lodge

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  Läs mer om vårt hållbarhetsarbete

  Logistik och beläggningsgrad

  Vi har arbetat från dag ett med en optimerad logistik för att minska klimatpåverkan. Vi har samlat ankommande resenärer vid samma ankomsttider och minskat antalet transporter. Nu har vi tagit steget ännu längre genom att flyga in gäster med charter för att då minska start och landningstillfällen, samt kunna ha inflytande på vilka flygbolag vi samarbetar med. 2019 var vi första svenska företag som landade charter i Kiruna med Biofuel som bränsle. Vi arbetar målinriktat för att belägga hotellen, och på så vis även flygen, till 100%. Året innan pandemin kom var vi uppe i 93% utslaget på alla tre anläggningar.  Denna del är vårt sätt att påverka på en global nivå. Med vår nya satsning kommer vi närmare målet att kunna använda närmsta lokala flygplats. På så vis minskar vi sträckan som våra gäster färdas i buss och kan till och med samköra mellan vissa av anläggningarna.

  Lokaler och energiförbrukning

  Det är lätt att tro att ett större mer komfortabelt hotell har större klimatpåverkan än ett mindre enklare. Men så är inte nödvändigtvis fallet. Det som i stället avgör är hur stora ytor det är och hur de disponeras. Hur fastigheten är konstruerad och hur den uppvärms. Mot bakgrund av detta har i aktivt valt att ha små gästrum, väl använda gemensamma ytor och noggranna val när det gäller uppvärmning, vatten och avlopp. Våra anläggningar drivs med värmepumpar som uppvärmningssystem som tex. bergvärme eller sjövärme.

  Fordon

  Vi använder är av senaste modeller för att ha nya motortekniken i både skotrar och bilar. Vi har valt 4-takts, motorer med ECO driving funktion för mindre motorstyrka och lägre utsläpp, tillverkade i Lappland Rovaniemi ca 300 km från oss.

  Inköpslogistik

  ”Låt även råvaror och material åka kollektivt ” Detta är en oerhört viktig del att hitta leverantörer i alla led som också har samma krav på minimal klimatpåverkan.  Några exempel är hundfoder som vi köper från svensk producent med endast svenska råvaror och kortare transporter, endast majs är importerat men Eco stämplat, Bozita robur från Vårgårda.

  Återvinning

  På alla våra anläggningar så sorterar vi och återvinner. Vi har ett avtal med ett lokalt företag som placerat en återvinningsstation på varje anläggning för att enkelt kunna sortera och kunna ta hand om avfall såsom plast, metall, glas, wellpapp etc.

  Hjälp oss göra skillnad

  Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla. Bli medlem idag.

  Upptäck fler boenden

  Boka boende
  Boka boende

  Sök boende via karta

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.