Mat & dryck

Boendets huvudsida: STF Ammarnäs Wärdshus

Vänligen observera att vår restaurang kommer att vara stängd under vintersäsongen 2023, från den 3 mars till den 23 april. 

I restaurangen på Ammarnäs Wärdshus har vi en passion för vad som ligger på din tallrik, för det lokala samhället och för miljön. När du kliver in i vår restaurang vill vi att du skall känna det som att du är inbjuden till en vän på middag, ett varmt vardagsrum med rum för mat och kärlek.

I vår mysiga restaurang har du utsikt över fjäll och vakande öring. Här njuter du av omsorgsfullt tillagade maträtter och noga utvalda drycker. Lokala och svenska råvaror står alltid i fokus när våra menyer komponeras, vi följer årstiderna och skapar meny efter säsong.

Vår restaurang har varierande öppettider beroende på säsong. Under högsäsongen, vilken är större delen av juli och augusti, har vi öppet varje kväll och serverar en fast meny. På för- och sen-säsongen serveras endast middag onsdag till söndag och det finns då enklare rätter att välja på. Stäm gärna av med oss vad som gäller just vid ditt besök.

Som ett led i att verka hållbart och minimera matspill arbetar vi med ett koncept med en fast kvällsmeny. Denna består i regel av en förrättsbuffé där du hittar bröd, sallader, röror, ost, sill och kallskuret. Detta följs av kvällens varmrätt och dessert som serveras p tallrik. Älg, ren, röding serveras i mån av tillgång och vi satsar på omtyckta klassiker. Till det finns utvalda viner, öler och självklart alkoholfri dryck att välja på.

På Wärdshuset serverar vi också vår mysiga frukost med hemkokt sylt, gott bröd och svenska pålägg. Denna serveras varje morgon.

Om du har speciella kostbehov så meddela oss gärna i god tid så löser vi det.

ammarnäs mat
ammarnäs mat
ammarnäs mat

Se tillgänglighet och boka. Från 310 kr

Sök & boka

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.