Upplev mer

Historiskt bjuder trakten runt Allsta Eko Gård både på vacker natur och på många historiskt samt kulturellt intressanta platser. Den storslagna naturen har inspirerat många konstnärer under årens lopp och gör så än idag. Det finns en tradition av musikutövande som är sprungen ur de olika bruksorternas musikutbud.

Ådalens Industrilandskap är ett område som på många sätt har format dagens samhälle och lagt grunden till Sveriges ekonomiska utveckling. Ådalens Industrilandskap är en viktig del av Sveriges kulturarv med på vissa platser synliga spår bevarade i våra kulturmiljöer. Ådalen 31 i Lunde påminner oss om den stora demonstrationen 14 maj 1931 då sågverksarbetarna protesterade mot sänkta löner, strejkade och möttes av ridande militär.

På gården finns fyra mountainbike cyklar att hyra. Du kan cykla i vildmarken mot Saltsjön eller kortare turer. Karta finns att låna. Några tips på besöksmål som nås via cykel, eller bil:

  • Häxberget, som även kallas Bålberget, och Häxmuseet i Prästmon vittnar om en annan och mörk tid.
  • Familjesjön Butjärn cirka 5 km bort, är en mycket barnvänlig sjö med fin kvällssol.
  • Ytterlännas gamla kyrka som uppfördes på 1200 talet med sina dekorativa målningar och smide.
  • Sandslåns industrimuseum som beskriver flottningsepoken på Ångermanälven.
  • High Coast Whiskydestilleri 5 km från vår gård. Där erbjuds guidning av whiskydestilleriet, lunch och middag under säsong.
  • Ångermanälven ligger bara 3 km bort.
  • Höga kusten bjuder på upplevelser och aktiviteter för alla sinnen.

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.