Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Allsta Eko Gård Höga Kusten

Ett mysigt boende med miljön i fokus

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

Välkommen till Allsta Eko Gård i Bjärtrå strax norr om Ångermanälvens strand. Ett modernt kretsloppshus med restaurang, kafé, B&B och odlingar.
Läs mer
Allsta Eko Gård ligger i Ådalen Kramfors kommun, där älv möter hav, på norra sidan av Ångermanälven på Höga kusten och 50 km nordväst om Härnösand. Fastigheten har anor från 1700-talet, och är idag en levande gård med grönsaksodlingar, höns samt en huskatt.

Här välkomnas du till en rofylld och vacker miljö där du kan uppleva landsbygden från den bästa sidan. Sov över i gårdens lilla B&B och upplev de vackra omgivningarna och de många besöksmålen i närheten. Och gården är en upplevelse i sig. På sommaren är gården grönskande med odlingar av grönsaker, bär och fruktträd. All odling sker med egen gödsel och utan gifter. Grönsaker, bär och frukt tas tillvara och serveras till våra gäster.

Miljötänket genomsyrar all verksamhet, och de resurser gården erbjuder nyttjas i möjligaste mån, exempelvis i form av bra mikroklimat på grund av söderläge, eget vatten, eget avlopp, solel och ved. Kretsloppshuset, där bland annat B&B, kafé och produktionskök är inrymda, är ett hus uppfört av ekologiska material av trä och lera vilket skapar ett bra inomhusklimat. Hela gården är ett kretsloppssystem där hälsa och samklang med naturen står i fokus. Allt för att göra din vistelse så hållbar som möjligt.

Är du nyfiken berättar jag gärna om erfarenheterna kring odling och byggteknik. Inspirerande samtal är alltid välkomna och vill du hjälpa till med något på gården går det oftast också bra. Naturen runt gården är perfekt för enkla utflykter, kanske på cykel med matsäck. Historiskt bjuder trakten också på många intressanta och välbekanta platser.

Allsta Eko Gård har öppet året runt. I vårt kafé där du som gäst kan beställa både lunch och middag. Observera dock att du behöver förboka detta minst två dagar före ankomst. Frukost med hembakt bröd ingår alltid i priset och behöver inte förbokas. Under säsong säljer vi grönsaker och andra produkter från vår trädgård. Kretsloppshuset kan bokas för möten, konferenser, bröllop och liknande.

Varmt välkommen, jag hoppas du ska trivas!

Inger Holmberg

Vår service

 • Elbilsladdning

  Möjlighet finns att ladda elbil.

 • Wifi

  Wifi i allmänna lokaler och/eller på rummet.

 • Kaféservering

  Enklare mat-och caféservering.

 • Cykelförvaring

  Möjlighet till cykelförvaring finns.

 • Cykeluthyrning

  Cykel finns att hyra.

 • Guider

  Guider finns att hyra.

 • Parkering

  Bilparkering finns i anslutning till boendet, avgift kan tillkomma.

 • Frukost

  Frukost ingår i rumspriset eller finns att köpa mot tillägg. Öppettider/utbud kan variera utifrån säsong.

 • Boka ett eget hus

  Möjlighet finns att boka hela boendet för ditt sällskap.

 • Konferens

  Boendet har möjlighet att arrangera möten / konferens.

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Kontakt och öppettider

Adress:

Allsta gård 101
872 96 Bjärtå

Hitta till boendet
Vi finns i Bjärtrå, Kramfors kommun, på norrsidan Ångermanälven. Kommer du med bil svänger du av från E4an antingen vid Höga Kusten bron (söderifrån) eller mot Gallsäter (norrifrån) vidare genom Klockestrand och Lugnvik på väg 334 norrut. Strax efter Bjärtrå kyrka svänger du vänster. Kör 2 km på denna grusväg så ligger gården högt på höger sida.

I dagsläget är det dessvärre inte helt enkelt att åka kollektivt med buss ända till oss. Buss 225 går från Kramfors och Nyland och stannar nedanför vårt hus men turerna är få. Sök på www.dintur.se/

Närmsta tågstation är Västeraspby cirka 15 km från oss. Kramfors tågstation ligger 25 km bort.
 

GPS-koordinater:

N62.984393412634°, E17.856595609326°

Kontakt:

+46 734052095 holmberginger@hotmail.com

In- och utcheckningstider:

Incheckning (tidigast): 13:00
Utcheckning (senast): 11:00

Antal bäddar

< 10

Följ STF Allsta Eko Gård Höga Kusten

Vårt hållbarhetsarbete

 • Hållbarhetslöftet

  Hållbarhetslöftet

  Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

Vandringstips

Höga Kusten-leden

Vandringsleder i Sverige

Hållbara vandringstips

Hjälp oss göra skillnad

Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla. Bli medlem idag.

Upptäck fler boenden

Boka boende
Boka boende
Boka boende
Boka boende

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.