Mer om boendet

Boendets huvudsida: STF Abisko Turiststation

STF Abisko Turiststation har välkomnat gäster från hela världen i mer än 100 år och har genom åren blivit en mötesplats för människor med gemensamma intressen. Allt du behöver för att få några underbara dagar i fjällen finns hos oss – den vackra naturen och det magiska ljusfenomenet finns precis utanför husknuten!

För att du ska få en så bra upplevelse som möjligt måste du bo bra. Vi har boende med sköna sängar oavsett om du väljer att bo i huvudbyggnaden, vandrarhem Keron eller i en av våra parstugor. I huvudbyggnaden har alla rum egen dusch / toalett och frukost inkluderad i rumspriset. Vandrarhem Keron har rum med tvättfat på rummet, dusch och toalett i hallen samt tillgång till stort gemensamt kök. Stugorna har egen dusch / toalett och kök. Alla rum/stugor har tillgång till bokning av bastu och tvättmaskin. Många av rummen har en fantastisk utsikt och vår vackra natur ligger bara några steg bort.

Hotellet i huvudbyggnaden

Här bor du i enkel- eller dubbelrum, med utsikt över Torneträsk, berget Nuolja eller Abisko Nationalpark. Samtliga rum har dusch och toalett. Vi har även tillgänglighetsanpassade hotellrum. Samtliga rum är rökfria.

I huvudbyggnaden hittar du vår reception, restaurangen Kungsleden, bastu samt vår butik Fjällboden som även har uthyrning av utrustning.

Abiskos boende

Vandrarhemmet Keron

Vandrarhemmet Keron ligger i en egen byggnad cirka 100 meter från huvudbyggnaden. Incheckning sker i receptionen i huvudbyggnaden. I Keron sover du i våningssäng i våra rymliga flerbäddsrum med antingen fyra eller sex bäddar. Du kan antingen hyra ett helt rum eller en bädd i delat flerbäddsrum. Gemensamt kök, bastu och torkrum finner du också här. I några av våra rum på nedervåningen är det tillåtet med husdjur. Samtliga rum är rökfria.

Stugorna

I anslutning till området hittar du våra stora och rustika stuglägenheter. I varje stuglägenhet finns sex bäddar. Incheckning sker i receptionen i huvudbyggnaden. På övervåningen finns två sovrum och på bottenvåningen finns ett vardagsrum med soffa, ett fullt utrustat kök med matplats, samt dusch och toalett. I några av stugorna är det tillåtet med husdjur. Samtliga stugor är rökfria.

STF Abisko

Tältplats

I anslutning till STF Abisko Turiststation finns en av tre tillåtna tältplatser i Abisko Nationalpark.
Vid tältplatsen finns ett servicehus med toalett och dusch samt diskrum (ej kök). Servicehuset är stängt vintertid och tältare hänvisas till Vandrarhem Keron, ca 400m från tältplatsen, för dusch och toalett.

På tältplatsen finns en, av Länsstyrelsen iordningsställd, eldplats samt vedbod. Serviceavgiften betalas i receptionen i huvudbyggnaden. Läs mer om serviceavgifter här. Din tältplats går ej att förboka. Incheckade gäster får en markeringsbricka vilken fästs på tältet under vistelsen. Middag för tältare bör förbokas, vilket kan göras tidigast 7 dagar före ankomst via bokningen@stfturist.se. Ange namn, datum och antal samt eventuell specialkost.

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.