Romantiska boenden

Vad är mer romantiskt än att ge bort tillsammanstid? Överraska någon du tycker om med en mysig upplevelse på tu man hand. Kanske en avkopplande weekend bland kobbar och skär, äppelblomssafari på Österlen eller en gastronomisk upplevelse utöver det vanliga på Blåhammaren? Här kommer våra fem bästa ”skäm-bort-den-du-älskar-tips”.

Vandra på romantiska Österlen

Oavsett årstid erbjuder naturen runt Kuskahusen på Österlen fantastiska vandringsupplevelser. Ni utgår från vandrarhemmet mitt i Verkeåns naturreservat och med kläder efter väder och en färdigpackad matsäck är det bara att ge er ut och upptäcka Österlens vackra natur. Självklart får ni hjälp med karta och att välja lämpliga vandringsturer.

Läs mer & boka

Stilla skärgårdsromantik på Svartsö

På skärgårdsön Svartsö, några sjömil från Stockholm hittar ni ett levande samhälle året runt. Packa tandborsten, bekväma skor och en bok. Resten finns på plats. Redan på båtresan kommer lugnet smygande mellan bryggorna på väg ut i skärgården. Middagen lagar ni från den middagskasse från Svartsö Lanthandel som väntar på er i gästköket. Vid frukostbuffén nästa morgon packar ni ert lunchpaket och fyller termosen med varm dryck. Gör en upptäcktsfärd på öns stigar innan båten tar er tillbaka till fastlandet.

Läs mer & boka

Grimsnäs Ekskog

Ekskogar och ekomat på Grimsnäs Herrgård

Behöver ni landa en stund är Grimsnäs Herrgård i Småland rätta stället. De vackra ekskogarna och hassellundarna runt gården är naturskyddsområde och bjuder på både korta promenadslingor men också en ingång till vandring på Utvandrarleden. Ekologisk frukostbuffé ingår alltid, och mat finns att beställa i förväg om ni kommer under lågsäsong.  Vill ni göra dagsutflykter finns mycket kultur att upptäcka i området så som Glasriket, Möbelriket och Kalmar.

Läs mer & boka

Äppelblomssafari på Österlen

Den som väntar på något gott heter det ju som bekant. Och vill du ge bort något att längta till på Alla hjärtans dag är en tur till Österlens äppelblomsidyll i maj svårslaget. Njut av vitsippor och orkidéer, ta en tur till Kiviks musteri och åk på äppelblomssafari med traktor. Hyr cykel och kom lite längre; besök Rörum och ät lunch på charmiga Franskans crêperie. När ni har upptäckt färdigt väntar en härlig två-rättersmiddag på Kivikstrands badhotell. Modiga bokar givetvis in bastun för kvällsdoppet.

Läs mer & boka

Avsmakningsmeny med utsikt över Jämtlandsfjällen

Vad ger man till gourmanden på Alla hjärtans dag? En avsmakningsmeny på Blåhammaren förstås! Här väntar en gastronomisk upplevelse utöver det vanliga där alla sinnen sätts på prov. Med härlig kreativitet vävs Blåhammarens fascinerande historia samman med lokala smakupplevelser och blir en kväll att minnas. Mätta i magen somnar ni gott i sängen för att sedan vakna upp till milsvid utsikt över Jämtlandsfjällen och en frukost med hembakat bröd och stärkande gröt.

Läs mer & boka

fågelskådning

Möt våren och tranorna på Lugnåsberget

På Lugnåsberget kan ni vandra bland blåsippor, vitsippor och kvarnstenar och bara njuta av vårprakt och stillhet. Vill ni uppleva den omtalade trandansen kan ni ta er till Hornborgasjöns västra sida. Under trantiden finns guider på plats vid Trandansen som gärna svarar på frågor. Kanske får ni också en glimt av örnen Valdemar. Längs den slingrande vackra Vallevägen tar ni er tillbaka till Lugnåsberget. Stanna gärna till vid det omtyckta Silverfallet, ett vattenfall på Billingens sluttning.

Läs mer & boka