Njutarweekend

Upplever du att sommarens ledighet gick över i vardagsmåsten och höst alldeles för fort? Boka in en energigivande weekend och njut av avkoppling, krispig höstluft och vacker natur. Här kommer våra nio bästa tips för en härlig "njutarweekend".

På anrik mark mitt i Tyresö Slottspark

STF Lilla Tyresö har med sina vackra, rejäla villor och den lummiga trädgården med tiden
formats till en fridfull oas för övernattning, avkoppling och umgänge. Här bor du på anrik mark i mysiga Handelsboden eller den ståtliga Prinsvillan som prins Eugen hyrde som sommarbostad i många år. Vandrarhemmet är en del av vackra Tyresö Slottspark med hantverksbutiker, handelsträdgård, restaurang och caféer samt flera andra historiska byggnader. I området finns även vackra vandringsleder, bra fiskevatten och fina paddlingsmöjligheter.
Läs mer och boka!

Frisk fjälluft och avkopplande SPA-behandlingar i Grövelsjön

STF Grövelsjön Fjällstation präglas av lugn och ro, frisk luft och ett varsamt nyttjande av naturen, 816 meter över havet på Långfjällets sluttning. I den KRAV-märkta restaurangen bjuds det på magnifik utsikt över gränsfjällen mot Norge, tillsammans med mat på högklassiga ekologiska råvaror. Här finner du lugn och harmoni men även många spännande aktiviteter. I direkt anslutning till fjällstationen finns ett flertal markerade leder för både vandring och skidåkning. Efter en dag på fjället kan du koppla av med en härlig bastu eller njuta av olika behandlingar eller massage i SPA-avdelningen.
Läs mer och boka!

Rofylld brasa och värmande bastu vid fågelsjön Tåkern

STF Tåkern är en rofylld liten pärla, vackert beläget mitt på den vackra Östgöta slätten med utsikt över fågelsjön Tåkern. Här bor du i personligt inredda rum i ett solgult hus, omgiven av fantastisk natur. Bottenvåningen rymmer ett mysigt fik där du njuter av hembakt, sprakande brasa och en god bok i någon av de sköna fåtöljerna. Missa inte heller den vackra bastun med utsikt ner mot sjön. Omgivningarna bjuder på flera spännande utflyktsmål såsom Omberg med sina lummiga skogar, den historiska staden Vadstena, Alvastra kloster och den gåtfulla Rökstenen.
Läs mer och boka!

Energigivande kustvandring i Steninge

På hemtrevliga STF Steninge Vandrarhem bor du precis vid havet och somnar till vågornas brus. Det pittoreska gamla badhotellet är en perfekt utgångspunkt för vandring längs de härliga lederna utmed havet som bjuder på omväxlande sand, strandäng och lätt klippterräng. Du som vill ha omväxling från kustmiljön hittar fina stigar för vandring, löpning eller cykling i bokskogen uppe på åsen öster om vandrarhemmet. Islandshästridning finns på Hellagård som ligger fem kilometer norrut utmed den vackra kustvägen. Tennisbanor och ett antal golfbanor finns också i närheten, liksom Mjellby konstmuseum med spännande utställningar och kreativ barnverksamhet.
Läs mer och boka!

Naturnära på riktigt i Skånes bokskogar

På STF Nyrup Naturhotell Vandrarhem sover du gott i en yllehydda med bokskogens ljud utanför. Målsättningen är att lämna minimala avtryck i naturen, hyddorna står på enkla trägolv och belysningen är fotogenlampor. När du stänger yllehyddans dörr är du i en helt egen värld. Handmålningen, ljuset från takfönstret och oljelampan tillsammans med den speciella dämpningen av ljudet som ullen ger skapar en unik stämning. Vill du aktivera dig bjuder Frostavallens strövområde på bokskogar, uråldriga vulkaner och vackra vandringsstigar med utsikt över Skånes renaste sjö, Dagstorpssjön. Laga din mat över öppen eld eller på vedspisen och känn naturens rytm och lugn.
Läs mer och boka!

Vilsam skärgårdsmiljö på Möja

STF Möja vandrarhem i Stockholms yttre mellanskärgård bjuder på äkta skärgårdsmiljö i det gamla posthuset som byggts om till vandrarhem. Vandrarhemmet är i ny regi sedan hösten 2016 och har sedan dess renoverats i ljusa, fräscha skärgårdstoner. Här bor du centralt i Berg, huvudbyn på Möja, med gångavstånd till ångbåtsbryggan, båthamn, café/bageri, restauranger och affär. Runt huset finns flera umgängesytor i form av grillplats, terrasser och balkong med en härlig vy. För dig som vill ta med en fyrbent vän på njutarweekend finns ett rum med egen ingång, där husdjur kan bo med husse eller matte.
Läs mer och boka!

Rofylld pensionatskänsla i Kiviks gamla by

Vakna vid havet och ta ett uppfriskande morgondopp innan frukost. På STF Kivikstrand Badhotell badar man nämligen inte bara på sommaren. Här bor du i vackra rum med härlig pensionatskänsla på ett av Österlens bästa lägen, ett kort stenkast från havet, och mitt i Kiviks gamla by. Vandra längs milslånga sandstränder, gå på upptäcktsfärd i byn, besök konsthantverkare, kustfiska i Hanöbukten, besök mysiga gårdsbutiker och prova lokalproducerade delikatesser.
Läs mer och boka!

Parkhäng och småskalig shopping i Göteborg

En må-bra-helg i Göteborg är ett perfekt sätt att ladda batterierna inför hösten. STF Göteborg City är med sitt centrala läge – granne med mysiga shoppingstråk, härliga museer och välbesökta restauranger – en perfekt bas för en avkopplande stadshelg. Missa inte att besöka Trädgårdsföreningen som med sina ståtliga hus, tusentals rosor, skulpturer och kaféer bjuder in till en grön och vilsam oas mitt i staden. Slottsskogen är ett annat bra tips för dig som vill ha en paus från stadens brus. Detta är göteborgarnas eget rekreationsområde med djurgårdar, plikta lekplats, caféer och restauranger. I Haga hittar du en perfekt kombo av shopping och fika med allt från hattbutiker och marsipantillverkare till inrednings- och klädbutiker. Hagabullen – en kanelbulle i tallriksstorlek – sätter pricken över i.
Läs mer och boka!

Ekologiska smaker i Smålands ekskogar

STF Grimsnäs Herrgård ligger inbäddad i vacker ekskog mitt i Småland, Glasriket och Vilhelm Mobergs utvandrarbygd. Här bor du ombonat i lantlig, naturskön och avstressande miljö. Alla 15 rum är personligt inredda med sköna resårsängar, svala manglade lakan, handdukar och sköna morgonrockar på rummet. Herrgården är ekologisk hela vägen inifrån köket och ut till markgränsen. Här serveras kravmärkt, ekologisk och närproducerad mat tillagad med kärlek och omtanke, ekologisk frukostbuffé ingår alltid! Vill du aktivera dig er finns en mängd spännande möjligheter i närområdet. Besök glasbruken i Glasriket, Möbelriket, Kalmar med sitt vackra slott, vandra längs Utvandrarleden, fiska i Laxsjön eller varför inte ta en tur till Öland över dagen.
Läs mer och boka!