uppdukat långbord i naturen

8 naturnära bröllopslokaler

Letar ni med ljus och lykta efter den perfekta bröllopslokalen där ni kan fira er stora dag tillsammans med nära och kära? Många av STFs boenden är experter på bröllopsarrangemang och erbjuder unika förutsättningar för ett personligt och naturnära bröllop. Här listar vi åtta av våra favoriter.

STF Blåhammaren fjällstation

Låt fjällets magi rama in ert bröllop, och se fram emot en helg fylld av kärlek. Vigselförrättare och präst finns på Blåhammarens Fjällstation under en helg i juli, låt de storslagna vyerna bli ert altare och bestäm själva var vigseln ska ske. Vigslar utanför denna helg kräver egen vigselförrättare eller präst. Drömmer ni om ett bröllop på tu man hand eller med era närmaste, alla tänkbara scenarion är möjligt hos oss. Bröllopsmiddagen är redan planerad av vår personal och ni behöver bara sätta er till bords och avnjuta Blåhammarens klassiska 3-rättersmeny. Efter middagen bjuder naturen på en oslagbar solnedgång över milsvida fjäll.
Läs mer om anläggningen!

STF Grövelsjön Fjällstation

I Grövelsjön finns alla möjligheter att uppleva just era drömmars fjällbröllop, oavsett om ni önskar er en liten intim tillställning för bara er två, eller vill bjuda in ett större sällskap och ha hela anläggningen för er själva. Den KRAV-märkta restaurangen rymmer 160 sittplatser och kan utöver utsikten mot norska gränsfjällen ståta med högklassiga ekologiska råvaror. Omgivningarna bjuder på sagolik natur -vintertid är fjällen iklädda sin vinterskrud av gnistrande vit snö och om sommaren av gröna löv och krypljung. Passa gärna på att njuta lite extra med en avslappnande SPA-behandling, ett kurbad för två med ett glas champagne eller en guidad tur med vår naturguide.
Läs mer om anläggningen!

STF Falun/Vassbo Vandrarhem

STF Vassbo tillhör en av STFs mest frekventa bröllopsfixare, och erbjuder flera olika alternativ när det gäller festarrangemang. Här finns möjlighet att hyra hela huset, med plats för upp till 65 personer i vandrarhemmets festsal och gott om sköna sängar för övernattande gäster. Är ni ett större sällskap finns utöver vandrarhemmet en stor rustik 1700-talsbyggnad i timmer, “Magasinet” med plats för 100 personer. Bröllopsmiddagen kan bokas i samarbete med restaurangen Banken Bar & Brasserie i Falun. Dagen efter kan ni njuta av en härlig frukost eller brunch. Njut av umgänge med nära och kära i rofylld lantlig miljö mellan ängar och den lilla sjön Aspan. Tillhör ni dem som inte tycker att ett bröllop är komplett utan ett nattdopp finns både en liten sandstrand och brygga att välja mellan.
Läs mer om anläggningen!

STF Saxnäsgården Hotell & Vandrarhem

Med sitt magnifika läge – vackert inbäddat mellan sjö, skog och fjäll – bjuder STF Saxnäsgården på en perfekt inramning för ett naturnära bröllop. Här är fjällvyerna alltid närvarande, och det finns en mängd vackra vigselplatser att välja på både inomhus och utomhus. Bröllopsmiddagen serveras i restaurangen med hänförande utsikt över Marsfjällen och bjuder på lokala smaker och råvaror. För övernattande gäster erbjuds flera olika alternativ beroende på önskemål och plånbok, från hotellstandard till vandrarhem, stugor och camping. Vill ni passa på att fira och umgås med gästerna i dagarna tre finns fantastiska möjligheter till olika naturnära aktiviteter såsom fiske, vandring, kanot och skidåkning.
Läs mer om anläggningen!

STF Nyrup Naturhotell

Inramad av bokskog bjuder STF Nyrup Naturhotell på unika förutsättningar för ett rofyllt och naturnära bröllop. Laga maten tillsammans över öppen eld och låt eldar och varmt lysande fotogenlampor skapa en romantisk atmosfär. Efter en magisk afton under stjärnorna somnar ni gott i yllehyddornas bekväma sängar med bokskogens ljud utanför. Är ni fler gäster kan de som ej har möjlighet att övernatta gå en oljelyktspromenad till chartrad buss och sova på annan plats. Önskar ni ha mer service finns även möjlighet att ordna catering, serveringstillstånd för grupper och diskhjälp.
Läs mer om anläggningen!

STF Svartsö Vandrarhem

STF Svartsö i Stockholms mellersta skärgård bjuder på perfekta förutsättningar för ett charmigt och personligt öbröllop. Här möter du öppna jordbrukslandskap och under vår och sommar står ängar och dikesrenar fulla med blommor. I nära samarbete med Svartsö Krog och Örätt som skräddarsyr bröllopsmenyer efter just era önskemål behöver ni bara sätta er till bords och njuta av er stora dag. Eller så har ni hela huset för er själva, låter vänner och familjer hjälpa till med bestyren, och ordnar er helt egna bröllopsfest.
Läs mer om anläggningen!

STF Nyköping/Lasätter Gård

Skapa ert egna personliga bröllop i lantlig gårdsmiljö, vackert beläget i Sörmland där STF Lasätter gård och dess fläderodling omges av öppet landskap och böljande fält. Här finns många fina platser för er vigsel. Festladan rymmer upp till 80 personer och är enkel i sitt ursprungliga skick med historia kvar i väggarna. Bord och stolar finns att tillgå och ni får ni fria händer att dekorera och duka allt efter er egen smak. Utanför finns en fin trädgård med en stor och rymlig veranda. Familj och vänner bor på gården och bröllopsparet sover gott i sin egen bröllopssvit.
Läs mer om anläggningen!

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.