Jul och nyårsfirande

Ge dig tid för familj och mys istället för grytor och stress. Njut av ett jul och nyårsfirande med gnistrande skidspår, varm glögg, sprakande brasa och härliga julsmaker. Välkomna in det nya året med uppfriskande bad i en vak och upplev gnistrande stjärnor mot den midvintersvarta himlen, ditt alldeles egna nyårsfyrverkeri!

Färgsprakande jul i Abisko

norrsken i Abisko
Ljusslingor och adventsstjärnor i all ära, men ett färgsprakande norrsken slår det mesta i ljusväg i juletid. Många molnfria polarnätter och långa mörka timmar gör Abisko till en av världens bästa platser för norrskensskådning. Du väljer själv om du vill gå på norrskensjakt i Abisko nationalpark eller åka upp till Aurora Sky Station. Avrunda kvällen runt elden och dela dina upplevelser tillsammans med andra entusiaster.

Läs mer och boka

Vegetariskt julbord i Vallåsen

Uppdukat julstök
Omgiven av skog och stillhet, mitt mellan Malmö och Göteborg ligger Vallåsens Värdshus där du kan börja julen med att hitta nya favoriter till julbordet. Brasan är tänd, brödet är nybakat och godisskåpet fyllt. Under träbjälkar och mosskransar kommer du lätt i julstämning och kan tillåta dig själv att fullkomligt slappna av. Hör av dig till Vallåsens Värdshus för att höra när de har det populära vegetariska julbordet och när de har de klassiska julbordet.

Läs mer och boka

Traditionella smaker på Åkerby herrgård

Fasadbild på Åkerby Herrgård
Njut av ett traditionellt julbord med smakfulla rätter tillagade med omsorg, kombinerat med en skön natts sömn på STF Åkerby Herrgård. Efter en härlig måltid bjuder de natursköna omgivningarna in till fina promenader. Givetvis finns även tid för avkoppling, lugn och ro. Kryp upp med en bok i herrgårdens bibliotek och bada bastu i den mysiga relaxavdelningen som du som gäst har fri tillgång till. Boendet bokar du här på hemsidan, önskar du förboka plats på julbordet görs det enklast per mail eller telefon direkt till anläggningen.

Läs mer och boka

Vinteraktivitet och klassiska julsmaker i Vålådalen

Uppdukat julbord på STF Vålådalen fjällstation
Julfirande på STF Vålådalens fjällstation bjuder på lika delar vila och aktivitet, kryddat med härliga smakupplevelser. Här väntar ofta hundspann, snöskovandring och skidåkning på längden och tvären likväl som tid med en bra bok framför brasan, kanske med en kopp choklad som sällskap. På julafton dukas det upp en traditionell julmiddag och på nyårsafton bjuds det på en klassisk nyårssupé. På juldagen och nyårsdagen dukas det omtalade kakbordet upp, boka din plats reda nu.

Läs mer och boka

Klassiska smaker på Ivögården

julbord på ivögården STF

Till vackra Ivö tar du dig enkelt med en kort gratisfärja och väl på plats serveras ett klassiskt julbord. Här hittar du sillinläggningarna, skinkan och laxen men också flera gröna rätter som goda vintersallader, ostronskivling i senapssås och grönsakspaté. Glöm inte att ta ett avslappnande bad i de vedeldade badtunnorna efteråt.

Läs mer och boka

Rosiga kinder i Grövelsjön

Ledkryss i solnedgången
Välkomna att fira jul och nyår på STF Grövelsjön Fjällstation. Midvintern i fjällen bjuder på härlig turskidåkning i kallsnö, sköna pass i de preparerade skidspåren, guidade familjeturer, pulkaåkning och rosiga kinder. Måltiderna väntar uppdukade i restaurangen och på nyårsafton blir det supé med fördrink och ofta underhållning. Vid 00-slaget samlas vi på gårdstunet för att fira in det nya året tillsammans!

Läs mer och boka

Julhelg för hela familjen i Edsåsdalen

Pepparkakshus
Samla familjen och fira en vit jul i vackert vinterlandskap med värmande brasor, levande ljus och julmusik på STF Edsåsdalen Fjällstation. Här trivs familjens små tomtenissar extra bra med både skidspår, barnbacke och snölek direkt utanför husknuten. Likaså våffelbuffén och den plaskvänliga poolen brukar stå högt i kurs. Med ett fullspäckat julprogram med pyssel, dans kring granen, egen jultomte och ett omtalat julbord är julsuccén ett faktum.

Läs mer och boka

Öländskt julbord på Bo Pensionat

Närbild på pynt i en julgran
Fira in julen i pittoreska Vickleby med ett riktigt hemlagat julbord där vilt, lamm och fisk från det absoluta närområdet ofta står i fokus. På Bo Pensionat bor du granne med en av Sveriges vackraste bygator och Ölands Alvar. Mys framför brasan, ta sköna promenader längs havet och besök någon av de många julmarknaderna på ön. På kvällen avnjuter du ett riktigt hemlagat julbord med uteslutande närproducerade råvaror.

Läs mer och boka

Tyst nyår i Navardalen

Slädhund som sover i snön
Avsluta året i rofylld miljö långt ifrån storstadens brus. Vid Navarsjöns strand, cirka 30 kilometer från Älvdalen och nästan rakt ut i skogen, ligger STF Navardalens Vildmarksstation. Här firas nyår utan raketer eller smällare, och närmsta granne finns två kilometer bort. Om isen ligger tjock kan du inleda det nya året med ett uppfriskande bad i en vak, med välgörande uppvärmning i den vedeldade bastun efteråt.

Läs mer och boka