Jul och nyårsfirande

Ge dig tid för familj och mys istället för grytor och stress. Njut av ett jul och nyårsfirande med gnistrande skidspår, varm glögg, sprakande brasa och härliga julsmaker. Välkomna in det nya året med uppfriskande bad i en vak och upplev gnistrande stjärnor mot den midvintersvarta himlen, ditt alldeles egna nyårsfyrverkeri!

Färgsprakande jul i Abisko

norrsken i Abisko
Ljusslingor och adventsstjärnor i all ära, men ett färgsprakande norrsken slår det mesta i ljusväg i juletid. Många molnfria polarnätter och långa mörka timmar gör Abisko till en av världens bästa platser för norrskensskådning. Med tända oljelampor i handen går vi ut i den mörka polarnatten, redo för en spännande och genuin norrskensjakt. Under kvällen stannar vi till på passande platser i nationalparken för att spana efter norrskenet och lära oss mer om det. Vi avrundar med samling runt en värmande eld där vi samtalar kring våra intryck.

Läs mer och boka

VEGETARISKT JULBORD I VALLÅSEN

Uppdukat julstök
Omgiven av skog och stillhet, mitt mellan Malmö och Göteborg ligger Vallåsens Värdshus där du kan börja julen med att hitta nya favoriter till julbordet. Sista helgen före jul är det dignande julbordet helt vegetariskt med hemlagade rätter av lokala råvaror. Brasan är tänd, brödet är nybakat och godisskåpet fyllt. Under träbjälkar och mosskransar kommer du lätt i julstämning och kan tillåta dig själv att fullkomligt slappna av. Sista helgen före jul 21-22/12 serveras det vegetariska julbordet. Traditionellt julbord serveras fredag-söndag under perioden 24/11-16/12. Boendet bokar du här på hemsidan, julbordet bokas per mail eller telefon direkt till boendet.

Läs mer och boka

Traditionella smaker på Åkerby herrgård

Fasadbild på Åkerby Herrgård
Njut av ett traditionellt julbord med smakfulla rätter tillagade med omsorg, kombinerat med en skön natts sömn på STF Åkerby Herrgård. Julbordet serveras fredag-söndag från första advent till julafton, för grupper även andra dagar och tider efter överenskommelse. Efter en härlig måltid bjuder de natursköna omgivningarna in till fina promenader. Givetvis finns även tid för avkoppling, lugn och ro. Kryp upp med en bok i herrgårdens bibliotek och bada bastu i den mysiga relaxavdelningen som du som gäst har fri tillgång till. Boendet bokar du här på hemsidan, önskar du förboka plats på julbordet görs det enklast per mail eller telefon direkt till anläggningen.

Läs mer och boka

Vinteraktivitet och klassiska julsmaker i Vålådalen

Uppdukat julbord på STF Vålådalen fjällstation
Julfirande på STF Vålådalens fjällstation bjuder på lika delar vila och aktivitet, kryddat med härliga smakupplevelser. Här väntar hundspann, snöskovandring och skidåkning på längden och tvären likväl som tid med en bra bok framför brasan, kanske med en kopp choklad som sällskap. På julafton dukas det upp en traditionell julmiddag och på nyårsafton bjuds det på en klassisk nyårssupé. På juldagen och nyårsdagen dukas det omtalade kakbordet upp, bokas på plats och bör ej missas!

Läs mer och boka

Rosiga kinder och magisk eldshow i Grövelsjön

Ledkryss i solnedgången
Välkomna det nya året med nära och kära på STF Grövelsjön Fjällstation. Midvintern i fjällen bjuder på härlig turskidåkning i kallsnö, sköna pass i de preparerade skidspåren, guidade familjeturer, pulkaåkning och rosiga kinder. Måltiderna väntar uppdukade i restaurangen och på nyårsafton blir det supé med fördrink och avslutande musikunderhållning. Vid 12-slaget samlas vi på gårdstunet för att fira in det nya året med en magisk eldshow!

Läs mer och boka

JULHELG FÖR HELA FAMILJEN I EDSÅSDALEN

Pepparkakshus
Samla familjen och fira en vit jul i vackert vinterlandskap med värmande brasor, levande ljus och julmusik på STF Edsåsdalen Fjällstation. Här trivs familjens små tomtenissar extra bra med både skidspår, barnbacke och snölek direkt utanför husknuten. Likaså våffelbuffén och den plaskvänliga poolen brukar stå högt i kurs. Med ett fullspäckat julprogram med pyssel, dans kring granen, egen jultomte och ett omtalat julbord är julsuccén ett faktum.

Läs mer och boka

Öländskt julbord på Bo Pensionat

Närbild på pynt i en julgran
Fira in julen i pittoreska Vickleby med ett riktigt hemlagat julbord där vilt, lamm och fisk från det absoluta närområdet står i fokus. På Bo Pensionat bor du granne med en av Sveriges vackraste bygator och Ölands Alvar. Mys framför brasan, ta sköna promenader längs havet och besök någon av de många julmarknaderna på ön. På kvällen avnjuter du ett riktigt hemlagat julbord med uteslutande närproducerade råvaror.

Läs mer och boka

Tyst nyår i Navardalen

Slädhund som sover i snön
Avsluta året i rofylld miljö långt ifrån storstadens brus. Vid Navarsjöns strand, cirka 30 kilometer från Älvdalen och nästan rakt ut i skogen, ligger STF Navardalens Vildmarksstation. Här firas nyår utan raketer eller smällare, och närmsta granne finns 2 kilometer bort. Om isen ligger tjock kan du inleda det nya året med ett uppfriskande bad i en vak, med välgörande uppvärmning i den vedeldade bastun efteråt.

Läs mer och boka