Glittrande hav och gul skärgårdsblomma

Inspirationstips skolresor

Här bjuder vi på några spännande inspirationsförslag från utvalda anläggningar som är lite extra duktiga på just klassresor. Förslagen kan givetvis justeras, beroende på era behov och önskemål.

Vinterlek & äventyrsbad vid Storsjöns strand

bildtrios_skolresor3
Mitt i Jämtland vid Storsjöns strand ligger Östersund, en stad med ett brett aktivitetsutbud alla tider på året. Vi har Storsjöbadet – ett av Norrlands största äventyrsbad och Multichallenge – Sveriges största äventyrshus. Vinterparken med aktiviteter på Storsjöns is vintertid och Länsmuséet Jamtli med historieland utomhus. Mitt i stan ligger STF Östersund Ledkrysset, ett hemtrevligt vandrarhem med stora generösa sällskapsutrymmen och fjällatmosfär. Här bor ni i 2-8 bäddsrum med helpension (frukostbuffé, lunch/lunchpaket och middag).

Prisexempel Östersund

Övernattning i två nätter på STF Östersund Ledkrysset.
Helpension (2 frukostar, 2 luncher/lunchpaket, 2 middagar).
Äventyr på aktivitetshuset Multichallenge, Länsmuseet Jamtli samt Storsjöbadet (ink entréavgifter).

Frånpris: 1200:-/person
Klicka här för offertförfrågan!

Stockholm – storstadsäventyr med naturnära boende!

bildtrios_skolresor4
I Stockholm finns massor att upptäcka för skolklasser; Riksdagen, Vasa Museet, Kungliga slottet, Gröna Lund och Gamla stan för att nämna några. Oavsett vad ni vill besöka är STF Zinkensdamm det perfekta boendealternativet! Vi har 2-, 3-, eller 4-bäddsrum för eleverna och enkel- eller dubbelrum med privat badrum för medföljande lärare eller föräldrar. Zinkensdamm ligger grönt och lugnt i Södermalms största park, med fem minuters promenadsavstånd till närmaste tunnelbanestation. Vi hjälper gärna till att ordna busstransfer till och från flygplatsen eller terminalen, eller mellan olika resmål i Stockholm. Vi har också specialpriser på gruppmåltider; lunch att äta på plats eller att ta med på stan och 1-, 2-, eller 3-rätters middagar samt bufféer.

Prisexempel Zinkensdamm

Övernattning i 4-bäddsrum i en natt på STF Zinkensdamms Vandrarhem ink frukostbuffé 315:-
Lunch 95:-
Middag 125:-
Avresestädning.

Frånpris: 535:-/person
Klicka här för offertförfrågan!

Naturnära äventyr i Bråtadal

bildtrios_skolresor2
Ta med klassen på ett minnesvärt äventyr på mysiga STF Bråtadal Vandrarhem. Här bor ni prisvärt i 4-, 5- eller 6-bäddsrum, med stora ytor för umgänge, både inomhus och utomhus. Åk på roddbåtstur eller fiska i vackra Björkasjö, cykla på snirkliga skogsstigar, vandra i Bråtadal Naturreservat och Åkulla bokskogar, studera djur- och fågelliv eller utforska skog och mark. Endast fantasin sätter gränser för vad ni kan hitta på här, mitt ute i ingenstans. Svetsa samman klassen med gemensam matlagning i vårt stora fräscha gästkök eller spela sällskapsspel i vårt vardagsrum, där kaminen håller er varma!

Prisexempel Bråtadal

Övernattning i en natt på STF Bråtadal Vandrarhem. Hela anläggningen blir er för ett dygn. Övernattningsmöjligheter för maximalt 47 personer med del i 2-, 4-, 5- eller 6-bäddsrum. (september – maj).
Vi kan även erbjuda olika aktiviteter, till exempel friluftslivets baskunskaper; göra upp en eld, tälja med kniv, använda spritkök, orientering i omgivningarna med mera.

Frånpris: 213:-/person
Klicka här för offertförfrågan!

Fjällkunskap på Storulvån Fjällstation

storulvan_collage
Under två spännande dagar kommer vi tillsammans lära oss om natur och kultur i svenska fjällen. I närheten av Storulvån Fjällstation har vi ett tältläger där vi övernattar, lagar våra måltider tillsammans och umgås vid lägerelden. Under dagarna gör vi kortare vandringar på fjället med lärorika inslag kring viktiga natur- och kulturämnen. Programmet är anpassat för högstadieelever och har direkta kopplingar till läroplanens centrala innehåll och kunskapskrav, såsom idrott/hälsa, NO, biologi, geografi och historia. Målsättningen är att det ska vara lärande och inspirerande!

Prisexempel Storulvån

En natt i Hillebergtält
Helpension från lunch ankomstdagen till lunch avresedagen.
Certifierad fjälledare och assisterande blivande fjälledare.
Sjukvårdsutrustning, tält, sovsäck, liggunderlag.

Max 25 elever (vid medhavd egen lägerutrustning kan vi ta emot flera)

Frånpris: 349:-/elev
Klicka här för offertförfrågan!

Fjälläventyr på STF Sylarna

sylarna_collage
Sylarna (Bealjehkh på Sydsamiska) är ett nästan 400 kvadratkilometer stort fjällområde som ligger i västra Jämtland, mellan Östersund i öst och Trondheim i väst. Mitt i detta fjällområde reser sig Sylmassivet. Allt sedan starten av Svenska Turistföreningen år 1885 har Sylmassivet lockat fjällresenärer, på Sylarnas fjällstation väntar äventyr för hela gruppen, vinter eller sommar! Ett givet mål för mångas tur är en toppbestigning av Storsylens topp, en häftig tur i Sveriges södra alpina centrum! Det kan ni antingen göra på egen hand eller boka in en guide via oss. Middagen lagar ni antingen utomhus på Murrikka eller inne i vårt självhushållskök i små grupper.

Prisexempel Sylarna

Övernattning med del i 16-32 bäddsrum på STF Sylarna.
Frukost och lunchpaket från frukosten (för att ta med på turer) samt middag (renskav, fiskgryta eller vegetariskt).

Frånpris: 545:-/person
Klicka här för offertförfrågan!

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.