Utsikt från segelfartyget Af Chapman

Annorlunda boenden

Somna till vågskvalp med utsikt över huvudstadens siluett, plocka blåbär på taket i Kolarbyn, fascineras av Långholmens gamla fängelseceller eller njut av havsutsikt i alla väderstreck i Aspö lotstorn. Våra unika boenden hittar du över hela Sverige – och där du minst anar det. Inte sällan är de inrymda i byggnader med en spännande historia, och en del av dem är ett äventyr i sig.

BO I YLLEHYDDA

Bo naturnära. På riktigt. På STF Nyrup Naturhotell sover du gott i en yllehydda med bokskogens ljud utanför. Varje hydda rymmer två sköna sängar, tvättfat och fotogenlampa. Laga din mat över öppen eld eller på vedspisen och känn naturens rytm och lugn. Vill du inte ta med egen mat kan du boka till en råvarukorg för frukost, lunch och middag så finns ingredienserna på plats i skogen när du anländer.

» Läs mer STF Nyrup Naturhotell

BO I LOTSTORN


Välkommen till STF Aspö Lotstorn Skärgårdshotell, ett boende utöver det vanliga! Här vaknar du upp med vidunderlig utsikt över Karlskrona skärgård. Lotstornet byggdes 1944 som utkikstorn för lotsar och rymmer fem rum för uthyrning, ett per våning. Alla rummen har fönster åt alla fyra väderstreck, där fönstren i nord och väst är mindre utkiksfönster. Aspö er idealiskt för skogsvandringar och paddling, och du når ön enkelt med gratis färjeförbindelse.

» Läs mer om STF Aspö Lotstorn Skärgårdshotell

BO PÅ BÅT


Bo centralt i Stockholm med utsikt över huvudstadens siluett, somna till vågornas skvalp och vakna med solens glitter på vattenytan. På STF Af Chapman bor du i lugna omgivningar på Skeppsholmen, med utsikt över Mälaren och det Kungliga slottet. En lika vacker vy väntar på STF Rygerfjord på Söder Mälarstrand med utsikt över Riddarfjärden och Stockholms stadshus, granne med Södermalms utbud av små lokala butiker och charmiga fik.

» Läs mer om STF Af Chapman eller STF Rygerfjord

BO I FLYGPLAN


Välkommen till ett av världens coolaste vandrarhem. På STF Arlanda/Jumbo Stay kan du tillbringa natten ombord på en äkta jumbojet – på marken! Här bor du på en ombyggd 747-200 Jumbo Jet med utsikt över landningsbanorna och en kort promenad till Arlandas incheckning. Välj mellan att bo i fräscha trebäddsrum med dusch och toalett i korridoren eller i lyxsviten i den ombyggda cockpiten med panoramavy över flygplatsen.

» Läs mer om STF Arlanda/Jumbostay

BO I FÄNGELSE


Ett fängslande boende! Välkommen till ett ovanligt och trivsamt hotell och vandrarhem i det gamla Kronhäktet från 1840. Ta bron från livliga Södermalm till lugnet på ön Långholmen och det gamla fängelset vid vattnet. Fängelsecellerna är idag bekväma dubbel- och fyrbäddsrum, det gamla fängelseintaget är numera reception med servering och det vackra galleriet från 1866 finns bevarat som en luftig ljusgård.

» Läs mer om STF Långholmen vandrarhem

BO I KOLARKOJA


Bo på Sveriges mest primitiva vandrarhem. Här finns varken elektricitet eller rinnande vatten. Kolarbyns tolv kolarkojor ligger mitt i granskogen och är utrustade med vedeldad kamin. Du hugger själv din egen ved och kan plocka blåbär direkt på taket. Efter en härlig dag i naturen somnar du gott framför den sprakande eldstaden och vaknar till fågelsång. Tystnad, vildmark och spännande skogsupplevelser bara ett par timmar från storstadens myller.

» Läs mer om STF Kolarbyn/Eco-Lodge

Upptäck fler boenden

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.