STF Abiskojåkka Fjällstuga

Mer om STF Abiskojåkka Fjällstuga

Här bodde konstnären John Bauer på sin Lapplandsresa år 1904 och samma år besökte Selma Lagerlöf stugan under sitt arbete med att skriva Nils Holgerssons underbara resa.

Nu är stugan renoverad, erbjuder 18 bäddar och fungerar precis som övriga fjällstugor, har fjällbutik och egen stugvärd.

Fjällstugan ligger intill jokken Abiskojokk och är första fjällstugan på Kungsleden, sett norrifrån. Den ligger ca 200 meter västerut från STF Abiskoturiststation. Åker du tåg till Abisko går det fint att promenera till fjällstugan från tågstationen, Abisko Turiststation, tar ca 5-10 minuter.

Fjällstugan har ett stort kök med matsal. Det finns fyra sovrum, fördelat på 4 + 4+ 4+ 6 bäddar. Totalt 18 bäddar.

Abiskojåkka har fjällbutik med ett largesortiment och du kan betala med kort. Du finner mer information om butikssortimentet, dess priser och utbud via länken här:
https://www.svenskaturistforeningen.se/lara/artikelsamling-fjallstugor/utbud-i-fjallstugornas-butiker/

Gällande säkerhetsutrymme finns inte detta då fjällstugan på sikt ska vara öppen året runt.

Det är tillåtet att ha hund i fjällstugan.

Det finns mobiltelefontäckning vid fjällstugan och Telia är den operatör som fungerar bäst i detta område.

Så här funkar en fjällstuga
I en fjällstuga bor du mysigt och enkelt med självhushåll i flerbäddsrum. På plats finns en stugvärd som välkomnar dig och hjälper dig till rätta i fjällstugan. Som gäst hugger du själv ved, hämtar vatten i bäcken eller sjön, diskar och städar efter dig. Rummen är olika stora och har kaminer som värmekälla samt våningssängar. På alla fjällstugor finns boende för gäster med hund. Du bokar inte en specifik bädd i förväg – principen ute till fjälls är att alla får tak över huvudet.

Betalning i fjällstuga
Det finns flera sätt för dig att betala ditt boende på fjällstugorna. Information om betalningssätt och priser hittar du här: http://www.svenskaturistforeningen.se/betalningfjall

KÖP BOENDE I STF FJÄLLSTUGA

Det är alltid billigare att köpa online än direkt på plats i fjällstugan