Facebook
Twitter

STF Omberg/Stocklycke Vandrarhem

Mer om STF Omberg/Stocklycke Vandrarhem

Människor har bott och verkat här i alla tider. Ursprungligen låg här en gård som tillhörde Alvastra kloster. Vandrarhemmet är ett av Sveriges äldsta och ligger mitt i Ombergs bokskog, ett par hundra meter från Vättern. Om våren och sommaren bjuds en storartad blomsterprakt med liljekonvalj, blåsippor och många olika slags orkidéer. Flera vandringsleder startar här och den som är sugen på ett dopp kan hoppa i det friska Vätternvattnet från klipporna i Stocklycke hamn.

Sov gott i våra trevliga rum. Rummen delar på wc och dusch och har ett gemensamt kök och samlingsrum för att äta och umgås i. Tre av rummen ligger i en egen liten flygel med ett eget badrum, där husdjur är välkomna. Parkering finns bredvid huset. Sänglinne/handdukar finns att hyra.

I vårt mysiga café har vi hembakade pajer och soppa på menyn, och middagsmat som lax med potatis och god kall dillsås. Och så klart välfyllda mackor, härliga bakverk och ljuvlig glass från Sänkdalens Gård.

Vi gillar när potatisen och jordgubbarna växer nästgårds. Vi arbetar så långt det går med närproducerad mat. Äggen kommer från granngården Alvastra Kungsgård och vårt goda bröd bakas hos Annelie på Lysings café i Ödeshög. Vi har även en liten butik där ni kan handla roliga saker och ting från trakten.

Välkommen att äta vår trevliga frukostbuffé som är framdukad varje morgon. Vi erbjuder bröd med pålägg som ost och skinka och god närproducerad marmelad från berömda Brunnebys musteri, kokta ägg med kaviar och sill, olika sorters Yoghurt och müsli och cornflakes, juice, kaffe, te och varm choklad. Vi har alltid glutenfritt mat- och kaffebröd, men säg till om övrig specialkost så försöker vi hjälpa till så gott vi kan. Frukostbuffén serveras kl 8-9.30.

WiFi och telefoni
Det är svårt att få täckning på vandrarhemmet pga av att vi befinner oss på själva Omberg. Det fungerar endast i caféhuset, kom till receptionen för att få en kod. Vi har stationär telefoni om ni behöver ringa eller bli nådda, hänvisa då till vårt telefonnummer 0144-330 44.

Mat och café
1/5-30/6 kl. 11-16, 1/7-13/8 kl. 10-18, 14/8-27/8 kl. 11-16. Helger från 25/3 till 30/4 och från 28/8 till 15/10 kl. 11-16.

GRUPPFÖRFRÅGAN

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, skolresa eller kanske ett träningsläger för idrottslaget? Fyll i formuläret så återkommer vi med ett prisförslag för just din grupp!

Få prisförslag
Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

Ge mig gärna förslag på liknande STF-anläggningar om det är fullt hos er

RÖSTA PÅ DIN FAVORIT OCH VINN EN ÖVERNATTNING

På vilket av alla STFs boenden trivs du allra bäst? Rösta på just din favorit till utmärkelsen Årets Kudde 2018, så har du samtidigt chansen att vinna en fri övernattning.

Läs mer och rösta här