Facebook
Twitter

STF Hemavan Fjällstation

Mer om STF Hemavan Fjällstation

STF Hemavan Fjällstation erbjuder ett hemtrevligt alternativ för både enskilda gäster, familjer och grupper i avkopplande miljö med flera rum för umgänge. Välj mellan hel- och halvpension eller endast logi. Under sommaren, sport- och påsklov finns även möjlighet till självhushåll.

Fjällstationen ligger vackert beläget mitt i Hemavan. Här har du Centrumbacken och det nya barnskidområdet precis utanför knuten. Du har också nära till Bayhill köpcenter med butiker och café, till flera restauranger, skiduthyrning, badhus, bussar och flygplats.

Vårt läge en bit upp på fjällsluttningen ger en magnifik utsikt över fjällen vare sig du sitter i matsalen, brasrummet med den sprakande brasan eller i något av våra andra gemenskapsrum. På fjällstationen finns även en vacker kyrksal för allt från andakt till gudstjänst och vigsel.

Vi har 96 bäddar fördelade på 52 bäddar i huvudbyggnaden och 40 i annexet. På anläggningen finns också bastu med duschar och relax, vallbänk, gratis WiFi samt flera större torkrum om inte torkskåpen vid rummen skulle räcka. I huvudbyggnaden finns 13 rymliga och unikt utsmyckade fyrbäddsrum med våningssängar, där den nedersta sängen är en dubbelsäng med resårbotten. Toalett, dusch och torkskåp delar du med rummet bredvid.

Annexet erbjuder ett enklare boende till ett lägre pris. De tio rummen är mindre än i huvudbyggnaden, och gemensamma duschar och toaletter finns i annexets bägge kortsidor, där även torkrummen är placerade. Alla rum är fyrbäddsrum. I mitten av byggnaden finns ett uppehållsrum och ett självhushållskök. Som boende i annexet får du naturligtvis även utnyttja alla de gemensamma utrymmena i huvudbyggnaden.

Fjällstationen är anpassad särskilt med avseende på rörelsehinder. Huvudbyggnadens tre våningar når du enkelt med hiss och du kan med rullstol rulla rakt in från parkeringen. Vi erbjuder även uthyrning av skicart och sitski, och har även en egen instruktör. Viss hänsyn till synskadade togs även när huset byggdes.

Frukost serveras under nästan hela året. Boka samtidigt som du bokar rum. Helpension serveras under högsäsong. Kaffepannan står alltid på. Under sommarmånaderna samt under sport- och påsklovsveckorna har du tillgång till vårt själhushållskök.

Skidbackarna ligger bokstavligen ett stenkast bort – bara 30 meter från ytterdörren ligger Centrumbacken och Lilla Lämmelns barnområde. För dig som gillar att åka längdskidor finns flera preparerade spår i närheten, och i vår källare står du inomhus och vallar perfekt glid och fäste på dina skidor. Om du vill hyra skidutrustning har vi ett begränsat utbud av Randoneéutrustning att hyra när du bokar boende hos oss. Centrumhusets stora skiduthyrning ligger bara ca 200 meter bort.

Från vår skoterparkering tar du dig enkelt ut på skoterleder på Kungsleden eller Jofjället. Vi förmedlar även kontakter med erfarna jaktguider för fågeljakt i området.

Grotta, topptur eller en blomstervandring? Vi erbjuder guidade grott- och toppturer eller en dagstur på Artfjället med egna certifierade fjälledare. Prata med oss så får du veta mer!

Om du inte får ditt lystmäte på fjället kan du hitta på roliga saker hos oss. Du som gillar att klättra får inte missa att testa vår klättervägg - en 6 meter hög och 40 m2 stor utomhusvägg. Motionshall för bordtennis och innebandy finns i huset.

GRUPPFÖRFRÅGAN

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, skolresa eller kanske ett träningsläger för idrottslaget? Fyll i formuläret så återkommer vi med ett prisförslag för just din grupp!

Få prisförslag
Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

Ge mig gärna förslag på liknande STF-anläggningar om det är fullt hos er