Facebook
Twitter

STF Brantevik Råkulle Vandrarhem

Tips

De natursköna omgivningarna inbjuder till långa promenader på vandringslederna längs havet. Skåneleden går precis utanför huset och den passar perfekt för både vandring eller löpning. Här finns också Grönet, ett vackert bad- och strövområde där du även hittar gravkullar och stenrösen från järn- och bronsåldern.

I Branteviks södra hamn ligger den vackra segeljakten ”Hoppet”, som byggdes på 1990-talet som ett kultur- och ungdomsprojekt. Följ gärna med på en tur över Östersjöns glittrande vågor. Sommaridyllen Simrishamn ligger endast fem kilometer från Brantevik. Här kan du vandra runt bland urmysiga trähus, äta gott på fiskerestauranger och njuta av atmosfären och närheten till havet.

Och sist men inte minst – Branteviks fina läget längs Österlens långsträckta kust ger dig möjlighet att botanisera i allt från gallerier och äppelmarknader till livejazz. Vi är ett perfekt base-camp för dig som vill upptäcka Österlen!

För grupper

I vårt fina samlingsrum – Galleriet, firar våra gäster både bröllop och födelsedagar. Här hålls det även kick-offer och mindre konferenser. Vandrarhemmet och dess lokaler passar också bra för vandringsgrupper, löparläger, föreläsningar eller yogaretreats. Vi har lokaler för många olika behov – hör av dig så hjälper vi dig!

Hyr hela huset
Många grupper som kommer till oss väljer att hyra hela vandrarhemmet enligt STFs koncept  ”Hyr hela huset”. Vandrarhemmet är uppdelat i två avdelningar och har totalt 34 sköna sängplatser. Du kan alltså välja att hyra en separat avdelning eller hela vandrarhemmet. Konceptet Hyr hela huset är flexibelt – du bestämmer själv, utifrån gruppens behov, vad som ska ingå. Hyr hela huset är ett riktigt prissmart och trevligt sätt att samla både det stora och lilla gänget! Kontakta oss så berättar vi mer.

Bröllop
Går du och din partner i giftastankar så kan vi berätta att det är  många brudpar som väljer att gifta sig på Österlen, där himmel möter hav. Gift er på klipporna vid Vejakåsen, på sandstranden i Sandhammaren, vid kapellet i Knäbäckshusen, ute på något härligt böljande fält eller i någon av de många kyrkor som finns i närheten. Hyr hela vandrarhemmet till era gäster och låt dem stanna över en hel helg (fredag till söndag). Då kan ni ha mingel eller en ”chill och grill” i vår trädgård på fredagen –  perfekt inledning på en fantastisk helg. Kontakta oss gärna så berättar vi mer om hyr hela huset och vilka favorit samarbetspartners vi har.

Lokalerna på vandrarhemmet
Vi har lokaler för nästan alla behov.
Efterlyser du ett samlingsrum? Då kan du till exempel hyra Galleriet hos oss som rymmer upp till 40 personer. Vi har även ett mindre mötesrum som passar utmärkt för ca 15 personer. Och det finns givetvis möjlighet att att kombinera gruppbesöket med att laga mat tillsammans i vårt gästkök  – en enkel och rolig aktivitet som brukar uppskattas av deltagarna. Det går förstås även att välja catering, vi hjälper gärna till med förslag och bokning.

Att göra en regnig dag

Visst här det härligt när mjuka droppar faller från himlen? Men om du inte känner för att vandra, cykla eller löpa längs Skåneleden när det regnar ger vi dig några alternativa tips på saker att göra i stället.

Hemma på vandrarhemmet
Vi har kortspel och flera brädspel till utlåning och erbjuder givetvis gratis wifi för alla våra gäster. I vår välfyllda bokhylla finns böcker som du gärna får läsa. Och för dig som vill, finns det möjlighet att byta till dig en ny pocketbok.

Inne i byn
Branteviks Sjöfartsmuseum har öppet på sommaren. Här får du veta allt om byns storhetstid inom sjöfartsnäringen. I byn väntar också Sveriges längsta ljugarbänk och landets minsta bibliotek.

I idylliska Simrishamn
Den pittoreska staden Simrishamn ligger nära och passar perfekt för en liten dagsutflykt. Här, bara fem kilometer bort, väntar mysiga butiker, trevliga caféer och en hel del restauranger. Besök gärna Österlens museum som brukar ordna roliga aktiviteter för barn. Konsthallen Tjörnedala i Baskemölla eller hällristningarna från bronsåldern i Simrislund är också väl värda ett besök. Kika in på turistbyrån i Simrishamn för att få tips om vad som är på gång.

Evenemang under året

Österlen är året om ett paradis för natur- och kulturälskare. Utgå från Brantevik och upptäck Österlen i egen takt. Här finns det saker att göra hela året, så låt oss dela med oss av våra personliga favoriter!

Konstrundan
Påsken i Skåne är konstrundornas tid. Under konstrundan får du chansen att möta över 150 konstnärer och blicka in i deras vardag bland färgpaletter, drejskivor, smidesverktyg och tyger. Inför varje år kan du hitta programmet här.

Jazz under stjärnorna
”Jazz under stjärnorna” är Nisse och Beatrice Landgrens unika onsdagskonserter som går av stapeln i juli. Ett tillfälle då artister från hela landet samlas i Brantevik för att dela med sig av sin spelglädje. Ta med dig vännerna och njut av musikaliska möten i sommarnatten. Här kan du läsa mer och boka biljetter till Jazz under stjärnorna.

Loppisfynda
J
ätteloppisen i slutet av juli lockar många besökare och är en av sommarens höjdpunkter i byn. En garanterad stämningshöjare oavsett om du gillar shopping eller inte. Fråga oss på vandrarhemmet så berättar vi med glädje om hur du hittar hit.

Skördefest i äpplets tecken
Höstens absoluta höjdpunkt är äppelmarknaden i Kivik. Dit vallfärdar folk från när och fjärran för att uppleva äpplen på helt nya sätt. Här kan du provsmaka äpplen och olika äppelprodukter, få hjälp med sortbestämning, besöka matgatan med lokalt producerade delikatesser och se världens största äppeltavla. Och så blir det musik så klart! Här kan du läsa mer om årets upplaga av äppelmarknaden.

Magiska ljuskvällar
”Österlen lyser” är en ljusfest så pågår under allhelgonahelgen. Stor kreativitet, udda upplevelser och glad gemenskap garanteras. Möt eldslukare och konstnärer som målar med lysande färger på stora dukar. Följ med på fackeltåg och stämningsfulla guidade visningar på Christinehofs slott. Programmet ändras från år till år så håll koll på de senaste uppdateringarna på osterlenlyser.se.

GRUPPFÖRFRÅGAN

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, skolresa eller kanske ett träningsläger för idrottslaget? Fyll i formuläret så återkommer vi med ett prisförslag för just din grupp!

FÅ OFFERT