Facebook
Twitter

Ge bort lite tillsammanstid

Vad är mer romantiskt än att ge bort tillsammanstid? Överraska någon du tycker om med en mysig upplevelse på tu man hand. Kanske en avkopplande weekend bland kobbar och skär, äppelblomssafari på Österlen eller en gastronomisk upplevelse utöver det vanliga på Blåhammaren? Här kommer våra fem bästa ”skäm-bort-den-du-älskar-tips”.

Fullmånenatt på Nyrups naturhotell

Överraska någon du tycker om med en magisk fullmånenatt i Nyrups bokskogar. Gå på en månskenspromenad ner till bäcken och se månen strö silver i hela skogen genom yllehyddans takfönster. Till kvällen serveras romantisk fullmånemiddag med lyxig soppa, fina lokala charkuterier och lokal choklad. Efter en skön natts sömn i bokskogens sus serveras frukosten ”på sängen” på en tid som passar er. Under dagen njuter ni av vandring i böljande bokskog och tid för att bara vara. Romantik i ett nötskal!
Läs mer och boka

Vinterweekend på tu man hand i Kolåsen

Njut av en romantisk weekend i Kolåsen med sagolik natur och kärleksfullt tillagad mat gjord på lokala råvaror. Här bor ni i genuin och avkopplande miljö med utsikt över de vilda, vackra Skäckerfjällen. Dagarna spenderas med fördel med skidor på – välj mellan välpreparerade spår, topptur eller turskidåkning. Lunchen serveras i tältkåta och på kvällen väntar badtunna och värmande bastu. Kort och gott en optimal kärlekspresent till fjällälskaren.
Läs mer och boka

Stilla skärgårdsromantik på Svartsö

När lugnet och tystnaden lägger sig över kobbar och skär är Stockholms skärgård som bäst. Några sjömil från fastlandet ligger Svartsö, en levande ö året runt och ett perfekt mål för en mysig skärgårdsweekend. Vid ankomst väntar ”Lanthandelns middagskasse” på er i gästköket, och ni fixar enkelt ihop en mysig 2-rätters middag. Dagen därpå upptäcker ni Svartsös grusvägar och stigar och fyller på med energi och frisk luft, innan båten tar er tillbaka till fastlandet igen. Har ni SL:s 30-dagars-, 90-dagars- och årsbiljett reser ni dessutom gratis i Waxholmsbolagets trafik under lågsäsong.
Läs mer och boka

Äppelblomssafari på Österlen

Den som väntar på något gott heter det ju som bekant. Och vill du ge bort något att längta till på Alla hjärtans dag är en tur till Österlens äppelblomsidyll i maj svårslaget. Njut av vitsippor och orkidéer, ta en tur till Kiviks musteri och åk på äppelblomssafari med traktor. Hyr cykel och kom lite längre; besök Rörum och ät lunch på charmiga Franskans crêperie. När ni har upptäckt färdigt väntar en härlig två-rättersmiddag på Kivikstrands badhotell. Modiga bokar givetvis in bastun för kvällsdoppet.
Läs mer och boka

Avsmakningsmeny med utsikt över Jämtlandsfjällen

Vad ger man till gourmanden på Alla hjärtans dag? En avsmakningsmeny på Blåhammaren förstås! Här väntar en gastronomisk upplevelse utöver det vanliga där alla sinnen sätts på prov. Med härlig kreativitet vävs Blåhammarens fascinerande historia samman med lokala smakupplevelser och blir en kväll att minnas. Mätta i magen somnar ni gott i sängen för att sedan vakna upp till milsvid utsikt över Jämtlandsfjällen och en frukost med hembakat bröd och stärkande gröt.
Läs mer och boka