Kungsleden - Vindelfjällen på egen hand - Sommar

Kungsleden - Vindelfjällen på egen hand - Sommar

Kungsleden - Vindelfjällen på egen hand - Sommar

Upplev Vindelfjällen under sex dagars vandring längs Kungsledens sydligaste sträcka. Europas största naturreservat. Du hittar hit via tåget till Umeå och vidare med länstrafikens bussar till Ammarnäs eller Hemavan.

Välkommen till Vindelfjällen i sommar. Längs Kungsleden finns här fem stugor att övernatta bekvämt i, två bastus att njuta av på kvällningen och ca 80 km led att vandra längs mellan Ammarnäs och Hemavan. Vindelfjällens naturreservat är Sveriges största och du får uppleva allt från de högalpina områdena i Norra Storfjälls-massivet till en av fjällvärldens största sjöar, Tärnasjön. Däremellan passerar du vacker fjällbjörkskog och Kungsledens näst högsta punkt, 1080 möh, Västerbottens högsta topp Sytertoppen 1768 möh. Du vandrar genom två samebyars sommarbetesland och om du visar hänsyn kan du få möta renar, fjällrävar, järvar och många sorters fåglar på din vandring så ta med en kikare.

Datum: 18/6-21/9

I priset ingår:
Logi i 5 nätter i Fjällstuga. Under turen övernattar du i STFs Fjällstugor med självhushåll, stugvärd och en värmande brasa. Du köper maten själv i stugornas butiker eller har med egen mat.

Förkunskapskrav:
Viss vana att vandra med ryggsäck flera dagar i rad

Bra att veta:
Till Ammarnäs: Tåg till Umeå och sedan buss 31 till Lycksele, byte till buss 36 till Sorsele och sedan byte till buss 341 till Ammarnäs. Restid från Umeå till Ammarnäs ca 5:30.
Till Hemavan: Tåg till Umeå och sedan buss 31 till Hemavan. Restid från Umeå till Hemavan ca 5:45. Du kan även flyga från Arlanda till Hemavan med Direktflyg.

I både Ammarnäs och Hemavan finns möjlighet att lägga till en natt med boende och mat på mysiga STF-anläggningar.
Ammarnäs Värdshus, www.svenskaturistforeningen.se/boende/stf-ammarnas-wardshus-hotell-och-vandrarhem/
Hemavan Fjällstation, www.svenskaturistforeningen.se/boende/stf-hemavan-fjallstation/
Hemavan Fjällcenter, www.svenskaturistforeningen.se/boende/stf-hemavan-hotell/

Avbokning kan ske fram till 30 dygn innan ankomst. Därefter sker ingen återbetalning av erlagt belopp.Program

Kategorier:

Fjällvandring Sommar

Aktivitet

Vindelfjällen på egen hand

18 Jun 2020 - 17 Sep 2020

  • 18

    Jun

    2020

  • 17

    Sep

    2020

Pris från:

995 kr

Medlem i STF
Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.