låglandsvandring

Låglandsvandring

Sverige är fullt av stigar och leder som passar för vandringar där du hinner upptäcka naturen i din egen takt. Strosa längs smala stigar i Skånes bokskogar, kustvandra över kala klipphällar vid Kosterhavet eller vandra längs den mäktiga ravinen Slåtterdalsskrevan vid Höga Kusten. Hos oss hittar du passande boende för sköna dagsturer eller paket för längre vandringar.
Använd dig gärna av lokaltrafiken om du vill resa, uppleva och vandra hållbart. Då kan du göra roliga rundvandringar, vandra delar av en längre vandringsled eller hitta nya favoritsträckor som du kanske aldrig annars upptäckt.

Vad ska jag packa?

Vad du ska packa beror förstås på vilken typ av tur du ska göra. En vandringstur kan vara allt från en promenad i lågskor till en vandring i tuff terräng. Bekväma och praktiska kläder är grunden för en lyckad vandring. Det är viktigt att du kan reglera klädseln efter väder och vind. Packa sakerna i vattentäta påsar så håller de sig torra. Det gör det också lättare att hitta i ryggsäcken. Här följer några enkla tips till nybörjaren på vad som är bra att packa inför vandringen.