Vandring på Ivö, 3 dagar

Vandring på Ivö, 3 dagar

STF Ivö/Ivögården Mat & Vingård

Vandring på Ivö, 3 dagar

Ivö är en fantastisk sagoö mitt i Ivösjön, Skånes största sjö! Här vandrar du förbi öppna fält, genom vackra bokskogar och för den lite mer vana vandraren väntar Ivö klack med flertalet vandringleder.

Bo och vandra på vackra Ivö - mitt i naturen! På Ivö bor du mitt i naturen och det är nära både till sjön och till vandringslederna på Ivö klack. Ivös magiska lugn märks så snart du tagit färjan och när du väl är framme hos oss växlar kroppen automatiskt ner till ett mer njutningsfullt läge!

Börja med den korta vandringen genom Ivögårdens egna vingård; här hittar du kyrkan och strax där bakom väntar vackra Kyrkviken med sitt blåa vatten. För dig som vill ha en heldagsvandring rekommenderar vi turen genom skogen till Ivö klack där det sedan länge nerlagda kalk- och kaolinbrottet visar på den blomstrande verksamhet som en gång rådde här. Med lite tur hittar du en 80 miljoner år gammal hajtand i den fossilrika sanden! På Ivö klack finns flertalet vandringsleder och det är lätt att ägna timmar åt att följa de utstakade lederna i bok- och blandskogen! Ta med en fika och leta dig fram till en av de vackra utsiktspunkterna på klacken.

Kategorier:

Höst Sommar Vandring Vinter Vår

Aktivitet

Vandring på Ivö, 3 dagar

1 Jan 2020 - 31 Dec 2020

  • 1

    Jan

    2020

  • 31

    Dec

    2020

Pris från:

2195 kr

Medlem i STF | Boende ingår per person
Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.