Vandra på Lugnåsberget

Vandra på Lugnåsberget

STF Lugnåsberget Ekohotell

Vandra på Lugnåsberget

STF Lugnåsberget Ekohotell finns i ett område uppmärksammat av UNESCO både för sin natur och unika geologi. Här finns en omväxlande natur med flera trevliga markerade leder. Korta avstånd och mysiga pausplatser gör det lätt och roligt att vandra här.

Lugnåsberget ligger i en UNESCO Global Geopark med geologi av internationell betydelse och ett UNESCO Biosfärområde, ett modellområde för hållbar utveckling.
Här finns flera naturreservat med fina stigar och härliga miljöer. Du kan vandra längs sjön där både bäver, lom och fiskgjuse bor, inne i mäktiga storskogen med bär och svamp eller längs med kvarnstensbrotten och alla kvarnstenar.

Lugnåsberget är präglat av en kvarnstensindustri som pågått i 800 år. Längs den markerade Stenhuggarleden kan du se många kvarnstenar och dagbrott.

Vi rekommenderar ett besök i Qvarnstensgruvan med guidade turer, museum och café. Utanför öppettiderna kan du som tillval boka en privat visning. Qvarnstensgruvan blev 2012 utsedd till Sveriges Geologiska Arv och Årets Arbetslivsmuseum.

Du bor bekvämt i eget rum med egen ingång och wc/dusch med den vedeldade bastun på nära håll.

I priset ingår:
Boende i 2 nätter
Linne och slutstädning
2 Eko-frukostkorg
1 Lunchkorg
1 Middagskorg
Tillgång till bastu
Kartor

Kategorier:

Höst Sommar Vandring Vinter Vår

Aktivitet

Vandra på Lugnåsberget

31 Jan 2022 - 31 Dec 2023

  • 31

    Jan

    2022

  • 31

    Dec

    2023

Pris från:

1895 kr

Medlem i STF | Boende ingår Per person i delat tvåbäddsrum
Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.