Vandra i biosfärområde på Lugnåsberget

Vandra i biosfärområde på Lugnåsberget

STF Lugnåsberget Vandrarhem

Vandra i biosfärområde på Lugnåsberget

Lugnåsberget är ett trevligt litet berg att vandra på. Här finns både markerade leder, fina vägar och intressanta platser att pausa vid. Även Kinnekulle har mycket att erbjuda för den som tycker om att vandra. Biosfärleden går dessutom mellan bergen.

Vandra i ett av Sveriges 5 biosfärområden, Vänerskärgården med Kinnekulle. Ett biosfärområde är ett modellområde för hållbar utveckling utsett av Unesco. För att komma ifråga måste området ha höga naturvärden och engagerade invånare. Lugnåsberget är det minsta platåberget i Skaraborg. Här finns flera naturreservat och ett vackert kulturlandskap med öppna fält och böljande beteshagar. Här finns också storskog och en trolsk skogssjö med både bäver, lom och fiskgjuse. Området är präglat av en kvarnstensindustri som sträcker sig från vikingatidens slut till tiden för första världskriget. Längs Stenhuggarstigen kan du se mängder av kvarnstenar och dagbrott. Vill du veta mer om kvarnstenarna finns Qvarnstensgruvan att besöka med guidade turer, museum och café. Med Kinnekulletåget når du lätt Kinnekulle och dess spännande platser.
Välj gärna till någon av våra lokalproducerade matkorgar.

I priset ingår:
Boende i 2 nätter
Linne och slutstädning
2 eko-frukostkorg
Tillgång till bastu
Kartor

Kategorier:

Djurliv Höst Sommar Vandring

Aktivitet

Vandra i biosfärområde på Lugnåsberget

1 Apr 2020 - 31 Okt 2020

  • 1

    Apr

    2020

  • 31

    Okt

    2020

Pris från:

1095 kr

Medlem i STF | Boende ingår STF medlemspris per person i delat tvåbäddsrum
Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.