Treparksmötet på egen hand
Treparksmötet på egen hand

Belöningarna är många för dig som tar dig bortom de mest besökta vandringslederna. Treparksmötet är en vandring till platsen där de tre nationalparkerna Sarek, Stora Sjöfallet och Padjelanta möts.

I världsarvet Laponia hittar du fyra nationalparker. Den här turen tar dig till platsen där Sareks, Padjelantas och Stora Sjöfallets nationalparker möts, därav namnet Treparksmötet. Många vandrare passerar här på väg till eller från Sarek. Går du Padjelantaleden kommer du förbi ”mötet”. Men området är värt besök även om du inte skall till Sarek eller planerar att gå hela Padjelantaleden.
Fjällstugorna Akka, Kutjaure, Vaisaluokta, samt samebyns övernattningsstuga Kisuris, möjliggör en rundtur på fem dagar. Landskapet du får uppleva är högalpina bergstoppar, blågröna glaciärsjöar, vilda forsar och storslagna vyer. Du vandrar förbi Áhkkámassivet, som skapar en brant kontrast mot de planare markerna i Padjelanta.

Bokning:
Sommaren 2021 gäller fortsatt obligatorisk bokning och förbetalning av övernattning på våra fjällstugor och fjällstationer. Det innebär att du behöver boka varje boende separat i denna kombinationstur. Detta gör du enklast genom att öppna upp ett boende i taget, via länkarna nedan, och boka övernattning för önskat datum. Samtliga boenden hamnar därefter i en och samma varukorg, där du sedan gör en gemensam slutbetalning.

Natt 1: STF Ritsem Fjällstuga
Natt 2: STF Akka Fjällstuga
Natt 3: Kisurisstugorna (ej STF)
Natt 4: STF Kutjaure Fjällstuga
Natt 5: STF Vaisaluokta Fjällstuga
Natt 6: STF Saltoluokta Fjällstation

Givetvis kan du välja att stanna fler nätter på något av boendena, kanske ta en extra vilodag eller göra dagsturer med fjällstugan som bas. Måltider på STF Saltoluokta Fjällstation kan du lägga till som tillval när du bokar.

Mer information om leden och dess etapper hittar du här.

Kategorier:

Fjällvandring Sommar Vandring

Aktivitet

Treparksmötet på egen hand

11 Jul 2021 - 5 Sep 2021

  • 11

    Jul

    2021

  • 5

    Sep

    2021

Pris från:

2440 kr

Medlem i STF
Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.