Cyklar på ett torg i Malmö

Att göra i Malmö

Redan vid ankomsten till centrala Malmö känner du tydligt att ryktet stämmer. Det här är verkligen en livlig och spännande stad med hög mysfaktor. Men bland museer, vimlande torg och prisvärd falafel väntar även fina naturupplevelser. Vad ser du mest fram emot att göra i Malmö?

AKTIVITETER I MALMÖ FÖR NATURVÄNNER

Vill du andas frisk luft väntar parker och utomhusnöjen på många håll i stan. Under trädkronorna på S:t Knut torg kan du se på folk och känna doften av kaffe och nybakat surdegsbröd. Vill du åka iväg på heldagsutflykt finns en rad olika alternativ, däribland Bokskogen, Bulltoftaparken och Bunkeflo strandängar. Du får inte heller missa en av de mest uppskattade aktiviteter Malmö har att erbjuda – nämligen total inaktivitet i Kungsparken och Slottsparken. Här är nyckelorden är avkoppling och umgänge. På sin höjd ett besök till Malmöhus slott. Naturligtvis erbjuder STF en hållbar och fridfull bas mitt i stan.

I Västra hamnen hittar du boulderparken, Nordens enda klätterpark med klippblock.
Glad tjej på utflykt i Malmö

"Ta ett kallt och uppfriskande bad på Ribersborgs Kallbadhus. Det är fantastiskt att komma in i bastun efteråt och känna hur alla endorfinerna frigörs!"

Jennifer Löw - äventyrlig Malmöbo

Handla med dig fisk från de klassiska fiskehoddorna belägna i en unik miljö mitt i Malmö centrum, eller köp en falafel och slå dig ner i Folkets park.

Färdigpaketerade upplevelser nära Malmö

5 saker att göra i Malmö

1) Högt upp på listan står naturligtvis stadens museer, där Malmö konsthall, Moderna Museet och Form/Design Center är några av favoriterna.

2) Du kan ströva längs gågatan från Stortorget till Gustav Adolfs torg, där det finns trevlig shopping. Behöver du vila fötterna är det bara att pausa på restaurang i Carolikvarteren.

3) Köp några godsaker på Möllevångstorget och strosa bort längs de slingrande kanalerna. Dessa vattendrag är ett ovärderligt inslag i stadsbilden. 

4) Yngre familjemedlemmar charmar du lätt genom att besöka de verkligt barnvänliga utflyktsmålen: Sagolekplatsen, Tekniska muséet och Malmö museer. Dessutom finns en uppsjö temalekparker som ofta är gratis.

5) Kallbadhuset är en favorit bland malmöiter och djärva besökare. Här kan du basta och bada i havet året runt.

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.