Tranpaket Lugnåsberget-Hornborgasjön

Tranpaket Lugnåsberget-Hornborgasjön

STF Lugnåsberget Vandrarhem

Tranpaket Lugnåsberget-Hornborgasjön

Längtar du efter lugn och ro och vårtecken? Möt våren på Lugnåsberget bland tusentals blåsippor, vitsippor och tranor. Kanske vågar du dig på ett vårskrik när du står vid det brusande Silverfallet eller sitter bland sipporna vid Qvarnstensgruvan.

Möt våren och tranorna på Lugnåsberget
Med start från Lugnåsbergets blåsipps- och vitsippsbackar får du en rundtur full av vårtecken. Med egen bil tar du dig till Hornborgasjöns västra sida och tranorna. Under trantiden är det guider på plats vid Trandansen hela dagen som gärna svarar på frågor. De är jättetrevliga och hjälpsamma. Kanske får du också en glimt av örnen Valdemar.
Tranorna kallas för vårens budbärare och här får du se och höra dem när de dansar in våren. Turen fortsätter runt sjön och på östra sidan finns Naturum och Café Doppingen som har ett trevligt utbud med både luncher och kaffe-fika.
Längs den slingrande vackra Vallevägen tar du dig tillbaka till Lugnåsberget. Stanna gärna till vid det omtyckta Silverfallet, ett vattenfall på Billingens sluttning.
På Lugnåsberget kan du vandra bland blåsippor, vitsippor och kvarnstenar och bara njuta av vårprakt och stillhet.

Detta ingår:
Boende 2 nätter i eget rum
Frukostkorg, linne och slutstädning
Kartor
2 Matkorgar, vä

Kategorier:

Djurliv Familjeaktivitet Vår

Aktivitet

Tranpaket Lugnåsberget-Hornborgasjön

1 Mar 2020 - 30 Apr 2020

  • 1

    Mar

    2020

  • 30

    Apr

    2020

Pris från:

1695 kr

Medlem i STF | Boende ingår Per person i delat tvåbäddsrum i 2 dagar
Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.