Tranpaket Lugnåsberget-Hornborgasjön

Tranpaket Lugnåsberget-Hornborgasjön

STF Lugnåsberget Vandrarhem

Tranpaket Lugnåsberget-Hornborgasjön

Längtar du efter lugn och ro och vårtecken? Möt våren på Lugnåsberget bland tusentals blåsippor och vitsippor. Åk ner till Hornborgasjön och upplev tusentals tranor. Njut av en picknick i det gröna, omgiven av sipporna vid Qvarnstensgruvan.

Under 2 dagar får du en rundtur full av vårtecken. Med egen bil tar du dig till Hornborgasjön och tranorna. Under trantiden är det guider på plats vid Trandansen hela dagen som gärna svarar på frågor. Tranorna kallas för vårens budbärare och här får du se och höra dem när de dansar in våren.

Turen fortsätter runt sjön till Naturum och Café Doppingen. Eller passa på att besöka lokala konstnären Löfwings som också har restaurang och utställning.

Längs den slingrande Vallevägen tar du dig tillbaka till Lugnåsberget. Stanna till vid det omtyckta Silverfallet, ett vattenfall på Billingens sluttning.

Avsluta på Lugnåsberget med en härlig promenad på Stenhuggarstigen bland kvarnstenar och njut av vårprakt och stillhet.
Välj gärna till någon av våra lokalproducerade matkorgar, eller laga egen mat i våra gästkök. Unna dig också en härlig stund i den vedeldade bastun.
Detta ingår:
Boende 2 nätter i eget rum
2 eko-frukostkorg
linne och slutstädning
Kartor
Vedeldat bastubad

Kategorier:

Djurliv Familjeaktivitet Vår

Aktivitet

Tranpaket Lugnåsberget-Hornborgasjön

1 Mar 2020 - 30 Apr 2020

  • 1

    Mar

    2020

  • 30

    Apr

    2020

Pris från:

1095 kr

Medlem i STF | Boende ingår Per person i delat tvåbäddsrum i 2 dagar
Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.