Kurser i fjällen

Nyfiken på att lära dig mer om toppturer, turskidåkning eller hur man klättrar på is? Se våra fjällkurser som innehåller något för de flesta. Frisk luft, vacker natur och möjligheten att lära sig nytt erbjuds. Fungerar också utmärkt som gåva till den som tröttnat på prylar och hellre vill ut i naturen på nya äventyr.

Grundkurs i turskidåkning – Saltoluokta

Skidäventyret väntar! Välkommen till Saltoluokta för att lära dig grunderna i turskidåkning. Med vår erfarna guide kommer du få vässa din turskidåkningsskills och lära dig om navigering, utrustning och fjällsäkerhet. Varje dag avslutas med tid för bastu och 3-rättersmiddag. Ett bekvämt äventyr!

» Grundkurs i turskidåkning – Saltoluokta 

Turskidåkarvecka för nybörjare – Grövelsjön

För dig som är nyfiken på vinterfjäll och turskidåkning finns nu möjligheten att tillsammans med erfarna guider upptäcka de vita vidderna i Grövelsjöfjällens storslagna natur.

» Turskidåkare för nybörjare – Grövelsjön

Toppturskurs – Abisko

Det finns enorma möjligheter till skidupplevelser i fjällen kring Abisko om man vågar lämnar liftköerna och de preparerade pisterna. Med stighudar under skidorna kan man ta sig till nya sluttningar med orörd snö och fantastiska vyer.

» Toppturskurs i Abisko 

Isklättring på vertikal is –  Abisko

Att klättra på vertikal is är något speciellt, det är kallt, rått och alldeles fantastiskt kul! Våran grundkurs hålls i Abisko, där det bildas fina isar tidigt på säsongen.

» Grundkurs i Isklättring –  Abisko 

Glaciärkurs – Kebnekaise

Att under sommartid kunna färdas över mäktiga glaciärer är en fantastisk naturupplevelse och ett spännande äventyr! Och vart passar det bättre att lära sig mer om detta, än just vid Kebnekaise och Sveriges vackraste högalpina dal – Tarfala.

» Glaciärkurs i Kebnekaise 

Lavinkurs –  Storulvån

Att topptura och åka offpist är en väldigt populär aktivitet på vinterfjället. Detta är en kurs för dig som vill lära dig mer om laviner, hur du hanterar riskerna och vad du gör om olyckan är framme. Kursen leds av certifierad SVELAV instruktör.

» Lavinkurs –  Storulvån