Upptäck vackra Gotland på cykel

En fantastisk resa genom ett mäktigt landskap växlande mellan ljus kalksten, väderbitna raukar, solvarma stränder och betesängar. I denna kombination av boenden runt norra Gotland har du behagliga dagsetapper mellan boenden. Längs med vägarna finns mycket att upptäcka. Alltifrån medeltida platser, lokala matupplevelser och aktiviteter. Stanna till vid Lummelundagrottorna, Stångaspelen eller Bergmancentret och utforska den pittoreska och historiska staden Visby med sin vackra ringmur.

På Ihre Vandrarhem bor du på en gård med ekologiskt tänk och djuren runt knuten. Här finns café, butik och aktiviteter som boule, turridning eller tennis.

Nästa stopp blir STF Bunge/Fårösund Vandrarhem på norra Gotland. Här har du ett perfekt avstånd till Blå Lagunen med sitt turkosa vatten. Stanna till på Rute stenugnsbageri och köp med ett gott bröd innan färden går vidare söderut från Fårösund.

På Katthammarsviks Rökeri finns tillfälle för en lunch, innan du trampar vidare till STF Ljugarn Vandrarhem. Här bor du med utsikt över havet, promenadavstånd till restauranger och lokalsamhället samt Folhammars raukområde. Packa gärna med en picknickkorg och njut av solnedgången.

Avsluta med någon natt på STF Visby Lägenhetshotell eller STF Visby Rävhagen och upptäck Visbys restaurang-, nöjes- och kulturutbud.

Sträckor

Dagsetapperna i beskrivningen är ca 4 mil. Längsta sträckan är mellan Fårösund och Ljugarn på ca 8 mil.

Missa inte

Planera in en extra dag i Bunge och gör en utflykt till Fårö med bilfärjan. Gör ett stopp i Gamle hamn och se den berömda rauken “hunden”. Ta ett dopp vid Sudersands långa sandstrand och en fika på klassiska “Sylvis döttrar”.

Transport/Hitta hit

Från Nynäshamn, Oskarshamn och Västervik (sommartid) går båtar till Gotland dagligen. Till stor del kan du cykla Gotlandsleden med utgångspunkt från Visby, i hamnen finns cykeluthyrning om du inte har med dig egen cykel.

Boende tips

STF Ihre Gård Vandrarhem

STF Bunge/Fårösund Vandrarhem

STF Visby Lägenhetshotell

STF Visby Rävhagen