Just nu är det många som ringer till oss och vi har därför längre väntetider än normalt. Information från STF med anledning av coronaviruset hittar du här. STF drabbas precis som hela samhället av coronakrisen. Läs här hur du kan hjälpa.

Fågelskådning i Ammarnäs
Fågelskådning i Ammarnäs

Välkommen till ett av Sveriges främsta platser för fågelskådning. Här kan du se allt från fjällgås och rödbena till gluttsnäppa och silvertärna. Ammarnäs Wärdshus ligger mellan fjälltoppar och vattendrag och vid Akkastjärn.

Vid Ammarnäs raningar mellanlandar fjällgåsen och vilar innan fjällets våtmarker tar vid för häckningsperioden. Här möter du också fågelarter som enkelbeckasin, röd- och grönbena, gluttsnäppa och silvertärna på väg mot häckningsplatserna längre norrut.

I slutet av maj passerar flyttfåglarna Ammarnäs och arter som bläsand, salskrake, vigg, smalnäbbad simsnäppa och svarthakedopping kan ses vid till exempel Akkastjärn och Noltjärn.
Tar man sig upp till Tjulträsk möter man flera olika tättingar som flugsnappare, lappsparv och lövsångare. Med lite tur har också blåhaken hunnit komma. Stenfalk och tornfalk brukar också kunna bockas av här.

Gå upp en bit upp på fjällsluttningen mot Gaisats och se vilka arter som har hunnit anlända, ät lunch och njut av den fantastiska utsikten över Tjulträskdalen. Ljungpipare lockar här och var, med lite tur kan du få se både fjällabb och jaktfalk.

I priset ingår:
Logi 3 nätter - del i rum med vandrarhemsstandard
Frukost
Lunchpaket

Kategorier:

Djurliv Sommar Vår

Aktivitet

Fågelskådning i Ammarnäs

1 Maj 2020 - 30 Jun 2020

  • 1

    Maj

    2020

  • 30

    Jun

    2020

Pris från:

1600 kr

Medlem i STF | Boende ingår Per person
Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.