Facebook
Twitter

10 bästa sportlovstipsen!

Frisk luft, familjetid, bus och förhoppningsvis massor av snö. Det finns många anledningar att längta till sportlovet. Ta med barnen till en ny miljö och glöm inte passa på att umgås och ha kul. Kanske spela lite spel eller gå på en bio! Väljer du naturen är fjällvärlden och skogen världens bästa lekplats, ut och busa! Här delar vi med oss av våra tio bästa sportlovstips!

"Ledig tid med barnen är guld värd!"

Fjällturer, snöskovandring och pulkarace i Grövelsjön


Sportlov i Grövelsjön betyder nya kompisar, skidglädje, fina fjällupplevelser och massa kul och bus. Ute ligger snön djup och inbjuder till aktiviteter på fjället eller i skidspåren som sträcker sig 10 mil. Våra guider står redo att ta er med ut på fjället och göra veckan till en toppenupplevelse. Vi åker skidor och pulka, vandrar med snöskor, grillar korv och utmanar varandra på ett race i Back-Filippas skidpark. På kvällarna kan barnen busa i lekrummet med nya kompisar. Vill du slippa alla tankar på matlagning serverar vår KRAV-certifierade restaurang dagens alla måltider.

» Sportlov i Grövelsjön

Kikarskola, skidspår och korvgrillning i Tyresta

Tyresta Nationalpark är en riktig urskogspärla i utkanten av Stockholm, och är ett perfekt utflyktsmål för sportlovslediga familjer. Under sportlovet (24/2-4/3) ordnas kikarskola och fågelbordsspaning, och i Naturum Nationalparkernas hus erbjuds särskilda familjevisningar varje lördag och söndag. För hungriga magar rekommenderas ett besök i lanthandeln där du kan köpa Specialcharks närproducerade korvar på pinne och grilla över den öppna elden utanför. På söndagar kan man prova på ponnyridning, och i mån av snö finns preparerade skidspår. Glöm inte termosen med varm choklad för optimal sportlovskänsla. Vill du bo över finns mysiga STF Lilla Tyresö i närheten, naturskönt beläget mitt i Tyresö slottspark, med fina möjligheter till både vandring, längdskidor och långfärdsskridskor beroende på väder.

» Sportlov på STF Lilla Tyresö

Familjefjälltur i Laponia

Vakna med utsikten av Sveriges mest vidunderliga fjällvärld, och ät frukost i stugan till ljudet av en sprakande brasa innan dagens äventyr börjar. Familjefjälltur i världsarvet Laponia vänder sig till familjer med barn i åldrar 8-15 år som söker efter äventyret bortom livet på fjällstationen. Vi skidar från Saltoluokta till Sitojaure fjällstuga och kommer sakta men säkert närmare naturen, tystnaden och Sareks nationalpark. Sitojaure fjällstuga blir därefter basläger för vår fjällvistelse när vi ger oss ut på en mängd olika vinteraktiviteter; pimpelfiske, pulkaåkning, skidturer, djurspårning och bivackbygge. På kvällen umgås vi till skenet av stearinljus och den värmande brasan.

» Sportlov i Laponia

Skattjakt och vinterfiske i Vålådalen

Sportlovet i Vålådalen är fylld av aktiviteter för både barn och vuxna. Det blir snölekar, skattjakt, pulkarace och korvgrillning – och så en massa skidåkning så klart! Kanske lockar de fina skidspåren, eller de fina turlederna på fjället. Ni kan även prova på toppturer, vinterfiske, spårsafari med snöskor och mycket annat. I Naturum finns spännande utställningar om djur, natur, geologi och historia i området kring Vålådalen. Som avslutning på aktiva dagar njuter ni av en härlig bastu med sprakande brasa och uppvärmda badtunnor, sedan av restaurangens erkänt goda mat baserad på lokala jämtländska råvaror.

»Sportlov i Vålådalen

Sjörövarlov, möte med Alfons och massor med dans i storstan

Vem har sagt att man måste upp på fjället för att få till sportlovskänslan? Även i storstan bjuds det på massor med roliga aktiviteter för alla sportlovslediga. Många museer erbjuder specialaktiviteter under lovet. På Sjöhistoriska i Stockholm kan du exempelvis fira sjörövarlov med kistjakt, teater och sjörövarvisningar. Alfons Åbergs kulturhus i Göteborg bjuder på dagliga teaterföreställningar, och på Moderna Museet i Malmö kan du svänga dina lurviga på olika dansworkshops som en del av utställningsprojektet Public Movement. Vill du bo extra prisvärt med familjen ska du ta en kik på våra familjepaket.

» Sportlov- familjepaket Stockholm Af Chapman Skeppsholmen
» Sportlov- familjepaket Stockholm Gärdet
» Sportlov- familjepaket Göteborg
» Sportlov- familjepaket Malmö

Vildungar & fjälläventyr i Storulvån

På STF Storulvån Fjällstation är det barnen och fjället som är i fokus hela sportlovet. Bokar ni vårt familjepaket kan ni se fram emot fem dagar fulla med spännande, roliga och lärorika aktiviteter för hela familjen. Vi delas upp i grupper efter ålder och fyller dagarna med uteaktiviteter och lärorika turer på vinterfjället men också mycket lek och bus och såklart klättring på inomhusklippan. På kvällarna får föräldrarna lite egen tid medan barnen fortsätter med kvällsaktiviteter och lek med nya kompisar.

» Sportlov i Storulvån

Stadsnära friluftsliv i Östersund

Vill du kombinera shopping och kultur med härliga friluftsupplevelser under lovet är Östersund ett perfekt val. På vintern blir Storsjöns is den naturliga mötesplatsen, med miltals med skidspår och plogade skridskobanor. I Badhusparken kan du lapa sol i riktiga solstolar, äta kolbullar och delta i en mängd aktiviteter för både små och stora. På Östersunds skidstadio kan du testa de fina skidspåren i internationell klass eller Sveriges nationella arena för Skidskytte. Föredrar du alpin åkning erbjuder Frösön slalombackar för både nybörjaren och den avancerade åkaren. Efter en dag fylld av frisk luft somnar du gott på STF Östersund/Ledkrysset Vandrarhem, en gammal brandstation från tidigt 1900-tal som har förvandlats till ett vandrarhem med fjällkänsla.

» Sportlov i Östersund

Vilsamt lov granne med södra Sveriges största skidanläggning i Vallåsen

Längtar du efter ett sportlov i vilsam och avkopplande miljö hittar du det du söker i Vallåsen. Här bor du vid Hallandsåsens norra sluttning, omgiven av skog och stillhet. Trädgården flyter ihop med skogen och en markerad stig leder dig in bland träd, mossa och fågelliv. En perfekt lekplats för sportlovslediga barn med spring i benen. Vid värdshuset finns en naturlekplats för barnen, och i skogen kan ni utmana familjen i en tipspromenad. En grillplats kompletterar gästköket, och i källaren finns ett gameroom med ping-pong, biljard samt bastu. Ett par kilometer bort finns Vallåsens Skidanläggning som är södra Sveriges största med sju liftar, elva nedfarter och både skidskola och uthyrning.

» Sportlov i Vallåsen

Välkommen till barnens trygga vintervärld i Edsåsdalen

I Edsåsdalen i södra Åre har barnen sin egen trygga vintervärld. Med fem liftar och elva nedfarter kan barn i alla åldrar åka fritt och lära sig att älska snö och skidåkning. För de mindre barnen finns sagospåret, ett enkelt och kort längdskidspår där ni möter skogens djur och andra fantasifigurer. På vägen kan ni hitta guldklimpar som kan bytas ut mot en överraskning i Edsåsdalens sportbod. Efter en härlig dag i backarna eller på fjället väntar varm bastu, ett dopp i poolen och middag vid dukat bord. När barnen ätit färdigt är lekrummet öppet med barnfilm, pyssel och kompishäng. Under sportlovet erbjuds flera olika paket beroende på hur länge du vill stanna, och om du önskar halvpension eller självhushåll.

» Sportlov i Edsåsdalen

Snösäkert i vackra Storlien

Står snö på önskelistan under sportlovet är Storlien ett säkert kort. Sveriges kanske snösäkraste område, med ett medeldjup på 2-3 meter snö varje vinter. Storlien Alpin med sina 23 nedfarter och 9 liftar erbjuder fantastisk åkning för både nybörjaren och den mer avancerade åkaren. Telemark och pudersnö, Funpark och bigjump – här finns allt. På Storliens Fjällgård bor ni med underbar utsikt mot Blåhammaren och Snasamassivet, och med mil av orörda fjällvidder utanför dörren. Efter en dag i backen eller på fjället kopplar ni av med en god middag, bastu, en pingismatch eller kopplar av i den vildmarksinspirerade puben. Bokar du sportlovspaketet ingår både boende, skidhyra, liftkort, helpension och transport till och från backen varje dag. Ett barn per vuxen får fri logi!

» Sportlov i Storlien