Stäng

Information vid  boendebokning

På vandrarhem bor barn gratis t.o.m. det år de fyller två år. Detta gäller om barnet inte upptar en egen säng. Resenär över 15 år räknas som vuxen.

Grupp- och konferensbokningar är inte möjliga via onlinebokning. I dessa fall ber vi dig att ta direktkontakt med aktuell anläggning. Barnpris gäller ej vid gruppbokningar.

arrowdown
Stäng
arrowdown

Folkdräkt 2.0 är en tävling som genomfördes under våren 2010. Svenska Turistföreningen bjöd in 25 elever från Sveriges främsta designskolor och gav dem i uppdrag att ta fram nya uppdaterade folkdräkter, en för varje landskap. Under hela tävlingen har Svenska folket kunnat följa och rösta på sin favorit, se nedan.

Folkdräkt 2.0

25 nya folkdräkter av Sveriges mest lovande designers

Folkdräkt 2.0 är en tävling där du får följa några utvalda designers resa genom Sverige. En resa som leder fram till 25 nya uppdaterade folkdräkter. Det vinnande bidraget blir vår gemensamma bröllopsgåva till Victoria eller hennes Daniel

0 dagar kvar

Jonna Bergelin

Jonna Bergelin
Konstfack, Södermanland

"Jag pluggar just nu första året magister i textil på Konstfack. Innan dess bodde jag i Frankrike och tog en kandidatexamen i fri konst. Jag är intresserad av historien vi berättar med kläderna vi bär, och håller därför på en hel del med kostym för teater och dans. Jag använder mig också av kläder som uttryck i mina installationer i mitt konstnärliga arbete, då på ett mer konceptuellt plan. Grafisk formgivning, illustration och videokonst är andra saker som ligger mig varmt om hjärtat!"

Röster totalt 49348

Besökta vandrarhem

I jakt på inspiration

Deltagarna har fått besöka några av STF vandrarhem i deras respektive landskap i jakt på inspiration till Folkdräkt 2.0

Julita
Julita
STF vandrarhem Julita
Julita ligger i hjärtat av Södermanland vid sjön Öljaren. Vandrarhemmet är naturskönt beläget inne på friluftsmuseet Julita - Sveriges Lantbruksmuseum. Som gäst har du tillgång till parkens stora grönområden som gränsar mot sjön.
Jonna bloggar om Julita

Utö
Utö
STF vandrarhem Utö
I den södra skärgården ligger anrika Utö. Med historia som omfattar allt från svartsotiga gruvdrängar, krig och kanoner till societetsdanser och Greta Garbo är Utö ett av Stockholms skärgårds mest besökta resmål.
Jonna bloggar om Utö

This is it!

28 maj 22:53

Först och främst, TACK alla ni som röstat på mig och skrivit alla härliga kommentarer, det har varit SÅ roligt!!!!

Nu är tävlingen över och vinnaren är utsedd! Det blev inte Södermanland, men vad gör väl det! Nu är dräkten gjord och jag tänker själv bära den på nationaldagen:)

Skulle du vilja ha en modern Sörmländsk folkdräkt anpassad efter dina egna mått och bilder från Sörmland? Tveka då inte att kontakta mig för att göra en beställning!

Jonnabergelin@gmail.com

Jonnabergelin@gmail.com

Till alla er som röstar!

26 maj 13:50

Tack alla er som röstar på Sörmland! Ni är fantastiska, och jag lovar att ge plåster till era röstskavsår när det här är över!!!

Tyvärr finns det inte så många platser till visningen imorgon, men alla som vill kan titta på Visningen live på STFs hemsida! Den börjar klockan sju imorgon kväll!

Stor kram till er!

Bloggmaster au Secours!

26 maj 13:46

Det är något fel med mina hjärtan! Vissa går inte att klicka på, och vissa har förlorat sina räknare, trist va?!

Lyssna på Radioinslaget från igår!

26 maj 12:57

Det verkar inte riktigt som att Stockholmarna är redo för en ny folkdräkt, eller vad tror ni?

Titta in på Radio Stockholms hemsida för att lyssna när jag pratar Folkdräkt!

http://sverigesradio.se/sida/sandningsarkiv.aspx?programid=76&date=2010-05-25&sida=2

08.10

Klicka på länken för att lyssna mellan 8.00-8.30, intervjun är ca 10 min i i programmet!

Folkdräkt 2.O

26 maj 00:09

Skorna är färdigtrixade

26 maj 00:01

www.ionao.tumblr.com

25 maj 21:09

Vill du titta på vad jag gjort tidigare? Här en bild från boken ”Comme des filles” i samarbete med Rossina Bossio

www.ionao.tumblr.com

Folkdräkt koncept expempel 2

25 maj 19:48

Folkdräkt koncept exempel 1

25 maj 19:46

Tanken med min dräkt är att den ”skräddarsys” till sin bärare. Mönster, färger och broderier anpassas efter bärarens egen bild av sitt Sörmland. Här kommer två exempel på hur detta kan gå till!

Klänningen

25 maj 10:46

När jag gjorde klänningen ville jag spegla mitt möte med konstnären Niklas Mulari som jag träffade i Eskilstuna. När vi pratade om hans sätt att jobba med sina tavlor blev jag inspirerad av den spontana och lekfulla känslan som jag upplever när jag ser på tavlorna. Detta är något som jag strävar efter i mitt eget arbete och därför arbetade jag på samma sätt för att ta fram mönstret till klänningen. Jag klippte helt enkelt sönder mönstret när det var färdigt utan att planera vad som skulle hända, för att skapa de olika ”färgfälten” (som egentligen är grå).

Lappland Norrbotten Västerbotten Jämtland Ångermanland Medelpad Härjedalen Hälsingland Dalarna Gästrikland Värmland Västmanland Uppland Södermanland Närke Dalsland Bohuslän Västergötland Östergötland Småland Gotland Öland Halland Skåne Blekinge
Samarbetspartners
  Officiell huvudleverantör: Haglöfs      Partner: Tierra             Naturkompaniet      Partner: SJ      Partner: Barnängen
Utbud
Alla STF Vandrarhem, Hotell och Fjällanläggningar Nya boenden Alla aktiviteter Alla lokalföreningar Upptäck Sverige Hyr hela huset Grupper Ekoturism Kebnekaise Kungsleden Årefjällen Jämtlandstriangeln Gotland Nationalparker Af Chapman Golf Upptäckarbrevet Dag Hammarskjölds Backåkra Medlemserbjudanden Storstad Vandring Lediga jobb Ge bort en upplevelse STFs mobilsajt Hihostel.com

Stäng

Medlemsinloggning

När du loggat in kan du enkelt ändra och ha koll på dina medlemsuppgifter och köpa medlemskap till fler i familjen. Du kan skriva kommentarer på STFs boenden och aktiviteter och spara och dela med dig av dina favoritställen.

Första gången du loggar in

Inloggningshjälp

Har du loggat in tidigare använder du ditt medlemsnummer samt ditt personliga lösenord för att logga in. Lösenordet skickades till dig när du loggade in första gången. Om du har glömt lösenordet beställer du enkelt ett nytt via länken intill.

Är det första gången du loggar in använder du ditt medlemsnummer (utan mellanslag och 054) som användarnamn och ditt postnummer som lösenord för identifiering. Därefter väljer du ett eget lösenord som du använder nästa gång du ska logga in.

Mer inloggningshjälp

Glömt ditt lösenord?

Fyll i ditt medlemsnummer så skickar vi ett nytt lösenord till din e-postadress.OK
Stäng

Tidsbegränsning vid bokning

För att garantera att den produkt du valt ska vara tillgänglig vid utcheckning sparas enbart din tillagda produkt i 15 minuter. Om du har flera produkter i din varukorg räknas tiden från och med den första produkten du lagt till.